Яку роботу пропонують українцям у Польщі під час другої хвилі пандемії?

Агенції з працевлаштування запевняють: місць для праці вистачає

Аналітичний центр міжнародної компанії з працевлаштування Gremi Personal проаналізував сектори, в яких українці можуть знайти роботу взимку.

Найбільший попит на трудових мігрантів з України зараз можна спостерігати на виробництві: у харчовій промисловості, логістиці та електроніці.

Робота на польській птахофабриці

Хоча польська економіка і переживає кризу, але вона не така глибока, як під час першої хвилі коронавірусу. 

За даними Центрального статистичного управління, у третьому кварталі ВВП Польщі зменшився на 1,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Водночас тут відзначають зростання на 7,7% порівняно з другим кварталом, тобто періодом національного карантину.

Загалом поляки вважають, що їм значно краще вдається переживати кризу у порівнянні з Україною та державами ЄС.

Восени, у зв’язку з наближенням Різдва, традиційно харчові компанії (риба, м’ясо, кондитерські вироби, виробники заморожених продуктів) збільшили своє виробництво, і, отже, їм потрібно більше працівників з України. 

У логістичній та складській галузі зростання попиту зумовлене збільшенням обсягів продажів інтернет-комерції та закриттям торгових центрів. 

Так працюють українці на заводі Whirpool у Польщі

На межі січня та лютого прогнозується сезонне збільшення обсягу виробництва на автомобільних та електронних заводах, на яких традиційно працює багато українців.

Реклама роботи на одному з польських складів

Отже, кількість вакансій для українців схожа на торішню, попри те, що деякі заводи дещо скоротили виробництво, побоюючись, що їх товари не знайдуть покупців через зниження споживання.

Важче знайти роботу в галузі громадського харчування та готельного господарства, а також у сфері послуг. 

 

Ресторани та кафе в Польщі працюють лише на виніс, тому їм потрібно менше співробітників.

Натомість готелі відкриті лише для ділових подорожей, і польський уряд не планує відкривати їх для всіх на зимові канікули щонайменше до 17 січня.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень