Польща в терміновому порядку скорочує кількість робочих місць: чи загрожує це українським заробітчанам?

Хвилюватися варто тим українцям, які задіяні на роботах у сфері послуг

Адже з суботи 7 листопада влада Польщі запроваджує нові обмеження через зростання кількість виявлених хворих на COVID-19.

За повідомленням tvn24,

В країні у середу було підтверджено майже 25 тисяч нових випадків зараження коронавірусом.

 

Це найбільше від початку пандемії.

Кафе у Польщі не приймають відвідувачів вже кілька тижнів поспіль. Оголошення біля ресторації закликає купувати страви на виніс.

Тому, за рішенням польського уряду, нові обмеження почнуть діяти з суботи 7 листопада і триватимуть до 29 листопада. 

Кінотеатри, театри, галереї та установи культури будуть закриті. Готелі будуть приймати тільки гостей, які перебувають у відрядженні.

 

У торгових центрах будуть закриті більшість магазинів, працюватимуть тільки продуктові магазини, аптеки і пункти обслуговування.

Польська вчителька проводить урок онлайн

У магазинах площею менше ніж 100 квадратних метрів допускатиметься 1 покупець на 10 квадратних метрів, в більших магазинах - 1 покупець на 15 квадратних метрів.

 

Учні 1-3 класів переходять на онлайн-навчання, водночас для старшокласників дистанційне навчання продовжується до кінця листопада.

Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький попередив, що «листопад буде найважчим місяцем» і закликав громадян залишатися вдома.

Водночас польським урядом розроблено 10 кроків допомоги підприємцям. Найбільше її потребують галузі туризму, готелярства, сектор фітнес послуг та спортивні зали.

За даними польських ЗМІ,  16% українців до коронавірусної кризи працювали у сфері послуг, 77% опитаних українців  у Польщі переважно виконували фізичну роботу,  3% – мали працю, пов’язану із інтелектуальною діяльністю, і лише 1% працювали на керівних посадах.

  Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень