Стали відомі суми: яку грошову допомогу отримають військові після війни?

Виплати передбачені не лише для строковиків

В Україні після закінчення війни військові можуть розраховувати на фінансову допомогу, сума якої залежатиме від різних факторів. Зокрема, від посади, яку обіймав силовик. 

Про це йдеться в наказі Міноборони «Про затвердження Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних сил України та деяким іншим особам».

Якщо військового звільнили від служби за станом здоров'я, то він має право на одноразову виплату в 50% свого грошового забезпечення.

На таку суму також можуть претендувати бійці, які:

  • звільнилися з військової служби за віком;
  • закінчення терміну договору;
  • у разі скорочення штату або проведення організаційних заходів;
  • систематичному невиконанні умов контракту командуванням;
  • при настанні особливого періоду та небажанням продовжувати військову службу військовослужбовцем-жінкою, яка має дитину до 18-річного віку.

Офіцери, які проходять кадрову військову службу та звільняються з неї за власним бажанням, через сімейні обставини або з інших поважних причин, можуть отримати одноразову грошову виплату в розмірі 25% від місячної зарплати. Для цього потрібно мати не менш ніж 10 календарних років вислуги перед державою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень