30 тис. військовим вже не повернуть? Міністр Марченко виявив «дезертирів» (ФОТО)

Що він сказав в інтерв’ю «Forbes»

Деякі телеграм-канали поширюють посилання на свіже інтерв’ю міністра фінансів Сергія Марченка для «Forbes Україна». При цьому стверджується, що Марченко, начебто, прямо заперечив можливість повернення доплати 30 тис. для військових.

Насправді, це не зовсім так.

Тобто, по-формі, настільки радикальної заяви ми в тексті опублікованої розмови не знайшли, хоча, якщо читати між рядків, то можна дійсно почути в словах міністра фінансів чітке небажання повертати згадані виплати.

Скриншот з публікації на сайті «Forbes Україна»

Про саме рішення Верховної Ради (ВР) повернути доплати усім військовослужбовцям у 30 000 Марченко дізнався під час візиту у Вашингтон, де йшли переговори з потенційними донорами України, - пише видання.

«Держава продовжує доплачувати по 30 000 грн, навіть коли є факт дезертирства» (с)

Так тепер міністр озвучує своє ставлення до виплат:

- Простір для компромісу є. Те, що запропоновано правкою до закону (доплати військовим у 30 000 були скасовані у лютому, але на початку квітня Верховна Рада повернула, «випадково» проголосувавши за правку Дмитра Разумкова до закону щодо інших аспектів діяльності ЗСУ. – Forbes), не влаштовує абсолютно нікого, тому що це прибирає мотивацію.

Деякі керівники силових відомств казали, що після того, як вони внормували систему оплати, у їхніх підрозділах зʼявилось більше мотивації реально воювати, а не сидіти в тилу.

 

Мотивацію потрібно шукати саме в цьому, адже не кожен з мільйонної армії знаходиться на передовій, як багато хто думає.

- Тобто часткове повернення доплат можливе?

- Я не готовий зараз говорити про це. Але ми готові слухати [військове командування] про конкретні категорії, які треба мотивувати.  

Підкреслюю, що бюджет на сектор оборони не зменшується, а, навпаки, зростає. Бойове розпорядження і визначення випадків схеми виплат – це рішення Головнокомандувача.

 

В межах бюджету ми кажемо: визначайтеся, робіть правильні системи мотивації. Але ми вимушені задавати питання, коли бачимо, що наприклад, держава продовжує доплачувати по 30 000 грн, навіть коли у військовослужбовця встановлений факт дезертирства.

Повністю цю розмову можна прочитати ТУТ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень