7 порад від «Незламних»: як НЕ треба реагувати на людей з протезами (ФОТО)

Що варто знати та розуміти

Це не зовсім просто, але важливо, щоб українці знали та вміли спілкуватися з людьми, які пережили травми.

Нинішні медицина дозволяє достатньо ефективно таким людям інтегруватися у суспільство та жити активним життям, однак є деякі речі, що їх варто знати і яких варто уникати.

Ветерани і пацієнти центру НЕЗЛАМНІ розповіли учасникам Міжнародного форуму з реабілітації у Львові, як не треба поводитися, коли зустрічаєш людину з вадами чи з протезом.

7 порад від «Незламних»:

Не витріщайся. Не варто пильно розглядати людину з вадою обличчя чи з протезом. Навіть тоді, коли вам її дуже шкода і ви їй дуже вдячні. Це заставляє ніяковіти й почуватися некомфортно;

Не кажи «Одужуй!». Якщо ви зустріли людину з протезом у публічному місці, то, ймовірно, вона вже одужала. А втрачена кінцівка, на жаль, вже не відросте, навіть якщо ви цього будете бажати від щирого серця;

Не розпитуй. Наші пацієнти пригадують випадки, коли з ними намагалися зав'язати розмову, щоб продемонструвати підтримку. Інколи люди запитують про історію поранення чи травмування або про деталі реабілітації. Не всім приємно згадувати цей досвід, тому спершу варто запитати: чи комфортно людині розмовляти про досвід поранення чи реабілітації.

Не демонструйте жалість. Жаліти когось, співчувати чи відчувати емпатію до травмованої людини, а особливо до наших захисників - це нормально. Проте, ці почуття варто проявляти у конструктивний спосіб, наприклад, демонструючи підтримку чи здивування, як добре людина справляється.

Не уникайте. Є чимало людей, котрі ніяковіють чи почуваються незручно, коли зустрічають когось з вадами обличчя чи з протезом. Люди не знають, як поводитися, не знають про що говорити. Травмовані чи протезовані люди є повноцінними членами нашого суспільства, а дуже часто з особливими заслугами. Їх не можна уникати.

Поговоріть з вашими дітьми. Найкраще завчасно. Діти часто поводяться безпосередньо. Поясніть їм, що таке протез та звідки він з'явився. Це допоможе вам уникнути незручних ситуацій, коли ви зустрінете когось з вадами обличчя чи з протезом.

Комунікуйте. Людські стосунки й людські реакції - це завжди індивідуально. Не можливо напрацювати вичерпний перелік ситуацій і рекомендацій на всі випадки життя. Проте, є одне універсальне правило: про будь-яку дію чи намір варто спочатку запитати. І тільки після отриманої згоди можна продовжувати розмову, підбадьорювати, співчувати чи допомагати. А, можливо, буде краще разом помовчати.

Хлопці відібрані до національної збірної, аби представляти Україну на "Іграх Незламних"

У коментарях під цим дописом можна прочитати:

Сергій Пандрак

××× ХТО СТАВ на ПРОТЕЗ, то ВіН - СИЛЬНИЙ ДУХОМ...!!!

 

Sergey Vasyura

Саме головне вірити в себе, боротися за своє місце під сонцем, і довести усьому світові що вони не гірші а навіть краще за багатьох. Всіх обняв і всім щастя ))))

 

Виктория Кузьменко

А так хочеться обійняти хлопців в формі,але незнєш,як з ними поводитись,щоб не чим не образити....

Дякуємо вам!

Слава Героям

 

Тома Лук'янова

Хлопці дякую за те, що мої діти і в загалі наши діти, сплять спокійно, хай вам Боженька здоров'я вертає, сили та наснаги

 

Mila Matienková

В першу чергу треба просто подякувати, проявити повагу і сказати Слава герою

Дякуємо воїнам нашим за все

 

Віктор Камінський

Головне щоб «влада» відносилася до них адекватно

Дякую вам за все, наші захисники!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень