У Рівному – скандал через знесений радянський пам’ятник: відомо, чи відновлюватимуть його (ФОТО)

Деякі рівняни кажуть, що пам’ятник мав архітектурну історичну цінність

Стелу дружби народів, яку демонтували на початку квітня у Рівному, відновлювати не планують. Нагадаємо, нещодавно ця тема набула розголосу на всю Україну, мовляв, міська влада без обговорення громади демонтувала цінну мозаїку – архітектурну спадщину радянської епохи.

Про повернення об’єкта навіть створили петицію на сайті Рівнеради, однак поки її підтримали лише кілька десятків рівнян.

Про це ми писали тут: 

Стелу дружби народів у Рівному вимагають повернути. А інші мозаїки зберегти (ПЕТИЦІЯ)

 

У мережі скандал через демонтаж стели дружби народів у Рівному

 

Символізувала дружбу народів: У Рівному знесли радянську стелу (ФОТО)

В управлінні культури і туризму Рівного на запит Радіо Трек пояснили, що рішення про демонтаж стели прийняв виконком відповідно до Закону про засудження тоталітарного режиму.

Адже вона присвячена вторгненню радянських військ на тодішню територію Польщі, яке розпочалося 17 вересня 1939 року саме з нашої області.

Загалом у Рівному у переліку на демонтаж є 21 об’єкт, частину пам’яток радянського часу вже знесли і зберігатимуть на території колишнього меморіалу Вічної слави, обласному краєзнавчому музеї та на «Спецкомбінаті». 

Зокрема, незабаром Департамент інфраструктури та благоустрою має демонтувати мурал, який розташований просто перед вікнами Рівненської військової обласної адміністрації на Кавказькій, 1.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень