Якщо в селі є бібліотека, то воно живе: яка ситуація на Рівненщині

Відомо, скільки книгозбірень є в області

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Понад пів тисячі бібліотек на сьогодні працюють на Рівненщині.

Книгозбірні є не лише у містах, але й у селах, де мешкає понад 500 людей, повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін
Перший заступник голови РОДА Сергій Подолін

Бібліотеки нині комп’ютеризовані, література хоч повільно, але оновлюється. Наприклад, торік бібліотечний фонд поповнився на 4,5 тис. примірників. У бібліотеках є і сучасна література, однак вона сконцентрована у книгозбірнях великих міст, – зауважив Сергій Подолін.

Заступник очільника краю зауважив, що на сьогодні робота бібліотек області, якість обслуговування і можливість там приймати відвідувачів залежить від територіальних громад, де вони функціонують.

Територіальні громади області мають розуміти, що бібліотеки в селах – це один із тих прикладів, що село має життя та можливість розвиватися, – наголосив Сергій Подолін.

Нагадаємо, нещодавно відкрили відремонтоване приміщення обласної бібліотеки, що на вулиці Короленка у Рівному.  

Ми зробили доступ до бібліотеки для людей з обмеженими можливостями, там навіть є окремий ліфт. Питання існування бібліотек в області на сьогодні є актуальним, – зауважив Сергій Подолін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень