Якщо перевиконання бюджету й буде, то його «з'їдять» високі тарифи на газ, - Сергій Кондрачук (ФОТО)

В обласній раді обговорили високу ціну на газ для спецшкіл та інтернатів

Про критичну ситуацію з цінами на газ для спецшкіл, інтернатів та лікарень Рівненщини говорили сьогодні в обласній раді. Пристрасті розгорілися на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства.

До депутатів звернулася директор обласної стоматполіклініки Валентина Сухляк з проханням спрямувати 800 тис. грн на оновлення обладнання для пільгового зубопротезування учасників АТО/ООС. Однак під час обговорення цього питання на поверхню випливла інша, не менш актуальна проблема.

Перший заступник голови облдержадміністрації  та депутат облради Сергій Подолін зауважив, що таких коштів у бюджеті Рівненщини наразі немає, оскільки немає достатнього перевиконання у понад 5%.

Натомість голова ради Сергій Кондрачук зауважив, що таке перевиконання очікується в грудні. Однак його влада змушена буде спрямувати на інші цілі.

Швидше за все перевиконання обласного бюджету, яке ми очікуємо вже за місяць-два, доведеться спрямувати на оплату комунальних послуг для обласних комунальних закладів та підприємств. Зокрема, за газ.

 

Я детально проаналізував інформацію за жовтень про вартість блакитного палива для наших закладів. То більшість із них досі не отримали від «Нафтогазу» відповідь, скільки ж їм коштуватиме один кубометр газу.

 

А ті, що подали, шоковані від цифр, які отримали від газопостачальних компаній. А це, до прикладу, 37 грн за один куб, тобто 37 тис. грн за тисячу кубів у порівнянні з 7 (!) тис. грн у квітні. Такою є різниця в тарифі на газ, наприклад, у Тучинській спецшколі, - повідомив Сергій Кондрачук.

За словами голови обласної ради, вартість газу для Здолбунівської підстанції екстреної медичної допомоги  з 8,5 тис. грн (у квітні) зросла до 36 тис. грн за тисячу кубів.  Така ж ситуація і в Дубровицькій підстанції екстренки. Понад 37 тис. грн за тисячу кубів має сплатити Рівненський психоневрологічний інтернат, тоді як в минулому опалювальному сезоні газ закладу обходився у 9,5 тис. грн.

Аналогічна ситуація і в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни, де лікуються і проходять реабілітацію наші бійці. За жовтень підприємство уклало угоду на постачання газу за ціною 37,6 тис. грн за тисячу кубів проти 9,5 тис., як було  у квітні, - наголошує голова облради.

На думку Сергія Кондрачука, ця ситуація лише підтверджує «дієвість» меморандуму, який за ініціативи Президента України підписували територіальні громади, і який мав утримувати тарифи на рівні торішнього опалювального сезону.

Меморандум «діє успішно». Дякуємо президенту! Аналогічна ситуація склалася і щодо тарифів на тепло. Тому як зараз можемо говорити про закупівлю обладнання? Нам би пацієнтів не заморозити, - підсумував Сергій Кондрачук.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень