Який саундмодератор самий тихий?

Що важливо враховувати при виборі глушника

Останнім часом виникають питання щодо саундмодераторів, які з них являються найтихішими на ринку. Щоб відповісти на ці питання, ми вирішили запитати у людини яка в цьому точно розбирається. У Юрія Карускевича, власника компанії AF Tactical, яка виготовляє одні з найпопулярніших глушників в нашій країні.

Пане Юрію, давайте спочатку розповімо нашим читачам які властивості взагалі потрібен мати якісний глушник, що важливо враховувати при виборі глушника?

— Насправді глушники чи саундмодератори, чи ПБС як їх ще називають, різні за властивостями та призначенням. Умовно їх можна поділити на кілька груп:

Глушники для полювання. В такому випадку важливо, щоб не впливали на СТП (середня точка прицілювання), також важлива легкість. При цьому ступінь гасіння звуку та спалаху не такий критичний.
Глушники для спеціальних операцій. Важливо, щоб не впливали на СТП, важлива легкість пристрою і важливо гасіння дульного спалаху.
Снайперські глушники. Вже не така важлива вага пристрою, але важливо, щоб не впливали на СТП, дуже важливе гасіння дульного спалаху і важливий максимальний ступінь гасіння звуку.
Штурмові глушники. Вони не так сильно глушать звук, але при цьому витримують автоматичний вогонь.
• Також умовно можна виділити в окрему групу так званий універсальний саундмодератор. Це пристрій, які, як правило, має не найвищі показники по кожній характеристиці окремо, але поєднує їх. Тому може застосовуватися для різних завдань.

— Які матеріали використовуються у виробництві глушників AF Tactical, якщо це не секрет?

— Жодного секрету в цьому немає. Ми використовуємо для 90% наших виробів сплави типу 6082, 7075. З цих сплавів виготовляються корпуси для AR-10, AR-15 та їхніх армійських аналогів. А використовувати ці сплави для виробництва глушників можливо завдяки технології твердого анодування. Тобто ми перетворюємо поверхневі шари алюмінію на кераміку, кристалічний оксид алюмінію це корунд. Речовина друга за твердістю після алмазу. Це електрохімічні процеси, це не покриття, як вважають багато людей, а сама поверхня алюмінію перетворюється на цей сплав.

— Тобто поверхня не стирається, не знімається? І глушник більш захищений від пошкоджень?

— Саме так.

— Глушники AF Tactical вважаються одними із найлегших по вазі. А що можна сказати по ступеню гасіння звуку? Скільки відсотків звуку вони гасять? Бо кожен виробник пише звукогасіння до 90% і виходить що всі однакові?

— Це дуже цікаве питання. Насправді всі цифри показників гасіння звуку це маркетинговий хід. В світі немає жодної єдиної методики вимірювання. На ці показники впливають багато різних факторів таких як відстань до пристрою, форма та розмір приміщення, вологість та ін. Більшість приладів не можуть точно виміряти звук пострілу через його інтенсивність. Цифри, які показують прилади для вимірювання, є випадковим чином зареєстроване ехо, і ні про що не говорять.

Якісне глушіння звуку, це коли в приміщенні під час пострілу органи слуху не відчувають жодного дискомфорту. Ви чуєте звук, погасити його повністю як у фільмах неможливо, але у вухах не повинно бути якогось дзвону чи неприємного відчуття.

— Ще є питання про розбірні глушники. Скажіть чому вони такі популярні?

— Сенс розбірного виробу в тому, що можна регулювати довжину, габарити і відповідно ступінь гасіння звуку. І, крім того, коли ближній сепаратор до ствола зношується, його легко можна поміняти місцями з останнім, таким чином продовжити строк служби глушника. Або замінити на новий.

— Чи можна купити одну камеру чи сепаратор окремо?

— Звісно. Можна купити не тільки сепаратор окремо, а і інтегрований блок, щоб в залежності від потреби можна було використовувати глушник як інтегрований чи звичайний. В цьому власне і є перевага модульної конструкції.

— Ну що ж друзі, отакий у нас вийшов невеликий екскурс у світ саундмодераторів. Дякуємо пану Юрію за відповіді на наші запитання.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень