Якими соусами можна замінити жирний майонез: ТОП-5 рецептів

Надзвичайно прості у приготуванні соуси, які точно не зіпсують смаку страви

Українці просто обожнюють майонез! Навіть попри те, що він дуже жирний, це універсальна заправка до будь-якого салату.

Однак, якщо ви хочете чогось легшого, маємо аж 5 варіантів соусів, які з легкістю замінять майонез

Грецький йогурт

Кількість калорій в такому соусі набагато менша, ніж у майонезі.

Нам потрібно: 180 мл йогурту, огірок, 2 зубчики часнику, 1 ст.л лимонного соусу і дрібно порубана зелень (кріп, петрушка, кінза). Також можна додати ¼ ч.л чорного перцю.

Огірки чистимо і натираємо на дрібній тертці, а часник пропускаємо через прес. Змішуємо всі інгредієнти і ставимо на годину у холодильник.

 Сметанно-гірчичний соус

Візьміть 3-4 ст.л сметани, додайте туди 1 ч.л діжонської гірчиці та 1 ст.л соєвого соусу, трохи солі й свіжу зелень – до власного смаку.

Змішайте всі інгредієнти, крім зелені, та поставте у холодильник на 20 хв. Тоді додайте зелень.

 Соус з авокадо

Візьміть авокадо, зубчик часнику, сік ½ лайма чи лимона, ложку посіченої зелені, 1/3 ч.л. солі, ¼ ложки меленого перцю і 60 мл кип'яченої води.

М'якуш авокадо треба вийняти ложкою, додати часник і зелень. Подрібнюємо всі інгредієнти у блендері, додаємо трохи води для отримання потрібної консистенції. Замість води, до речі, можна взяти бульйон.

 Хумус

Зваріть 400 г нуту і додайте до нього подрібнений зубчик часнику, 60 мл лимонного соку, 2 ст.л води, 1 ч.л кумина, ½ чайної ложі коріандру, сіль і чорний перець. Подрібніть все це в блендері і додайте 2 ст.л оливкової олії.

 Айолі з тофу

Вам знадобиться 150 г тофу, 2 ст.л лимонного соку, 2 ч.л оливкової олії, 3 зубчики часнику, ½ чайної ложки солі й трохи меленого перцю.

Тофу розминаємо виделкою разом із рідиною з упаковки. Змішуємо інгредієнти та подрібнюємо у блендері. Дайте соусу настоятися 20 хв перед вживанням.

Джерело: Foodandmood

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень