Кого ще зобов'яжуть вакцинуватися від COVID і чому не медиків

Відповідь дав міністр охорони здоров'я

До освітян і держслужбовців додадуться ще деякі категорії працівників, для яких щеплення буде обов'язковим. Вже є відповідний наказ Міністерства охорони здоров'я, який зараз на погодженні.

Про це повідомив в інтерв'ю Українській правді міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Це соціальні працівники, працівники державних підприємств, установ і організацій, а також критичних для економіки країни сфер.

 

Це водоканали, Укрпошта, Укрзалізниця тощо. 

А ось медиків не будуть зобов'язувати до вакцинації. Бо ризик недопуску медичного працівника на місце роботи переважає над ризиком потенційного інфікування, – пояснив Ляшко.

Так, за його словами, якщо, наприклад, у райцентрі є два лікарі-анестезіологи і обидва не захочуть вакцинуватися, то анестезію не буде кому робити. А отже, можна зробити висновок, що можуть постраждати хворі.  

Втім, запевнив Ляшко, медиків можуть зобов'язати вакцинуватися після проведення аналізу, які саме спеціальності медиків відмовляються від щеплень і в яких закладах, щоб українці не постраждали через недоступність медицини.

До речі, на сьогодні в Україні щеплена від коронавірусу половина медиків. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень