Які медпослуги навесні стануть безкоштовними: п'ять видів допомоги

У квітні 2020 року в Україні вперше запрацює Програма медичних гарантій – з цього місяця принцип "гроші йдуть за пацієнтом" буде функціонувати на всіх рівнях медичної допомоги

На офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я (МОЗ) оновився перелік безкоштовних медичних послуг. Виділені п'ять пріоритетних послуг, які Національна служба здоров'я України (НСЗУ) оплатить за підвищеним тарифом. Це:

лікування гострого інфаркту міокарда;

лікування гострого мозкового інсульту;

допомога при пологах;

неонатальна допомога;

ендоскопічні обстеження для ранньої діагностики онкології.

При цьому лікарня чи поліклініка, яка хоче надавати пріоритетні послуги та укласти договір з НСЗУ, повинна відповідати переліку вимог для таких послуг.

"У медичну допомогу при інсульті/інфаркті входить: діагностика (комп'ютерна томографія, МРТ, ангіографія, екстрені лабораторні дослідження); проведення тромболітичної терапії (інсульт), стентування (інфаркт); цілодобовий моніторинг стану пацієнта в реанімації; реабілітаційна допомога під час загострення" , – пояснили в МОЗ.

Гарантований пакет медпослуг під час пологів буде включати фізіологічні пологи, ургентний і плановий кесарів розтин, моніторинг стану породіллі і дитини, знеболювання, лабораторні та інструментальні обстеження, інтенсивну терапію в разі виникнення ускладнень, реанімацію і стабілізацію стану новонароджених, вакцинацію.

Для зниження тенденції захворювання на рак, МОЗ почне проводити безкоштовні ендоскопічні обстеження, спрямовані на ранню діагностику онкологічних захворювань.

В гарантованому пакеті безкоштовних обстежень мамографія, гістероскопія, езофагогастродуоденоскопія, колоноскопія, цистоскопія і бронхоскопія.

У МОЗ нагадали, щоб пройти обстеження, потрібно мати направлення від сімейного лікаря.

Джерело: Сьогодні

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень