Які ліки на Рівнещині в лікарні видаватимуть безкоштовно?

Тепер таку інформацію моніторитиме спеціальний сервіс

Проект «Є-ліки» - це сайт, на якому зібрана інформація щодо того, які ліки, закуплені за міський бюджет, є в наявності. Рівненська область стала другою в Україні, після Одеської, де з’явився такий реєстр. 

Як розповідають автори проекту, це допоможе зменшити витрати людей на медикаменти, адже тепер вони знатимуть, які з них можна отримати за рахунок держави.

Зазначається, що пріоритет надаватиметься хворим, що потребують невідкладної допомоги та людям з серцево-судинними хворобами.

Дані про ліки внесені в єдиній формі, тому не повинно виникнути плутанини з назвами, відзначає начальник управління охорони здоров’я Рівнеради Вікторія Покоєвчук:

Інформація на сайті «Є-ліки» зроблена відповідно до всіх вимог пропису кожного медикаменту. І всі форми, які є зареєстровані того чи іншого медикамента, відображені в цьому сайті.

Після запуску такого реєстру інформація про наявність безкоштовних ліків стала з’являтися і у відділеннях самих лікарень. До прикладу, в центральній міській лікарні в кожному з відділень біля посту медсестер висить лист з відповідною інформацією.

Оновлюватися дані на сайті будуть щотижня. Також автори проекту відзначили, що нині в реєстрі є інформація про 48 медичних закладів району, в тому числі й по всіх центральних районних лікарнях. Однак, пошук на сайті свідчить, що це не так, принаймні поки. До прикаду? інформації про залишок ліків в Дубенській центральній районній лікарні на сайті немає.

Загалом, немає інформації ще по 6 районних лікарнях, серед яких Володимирецька, Демидівська, Зарічненська, Млинівська, Радивилівська та Сарненська.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень