Як зміниться вартість автомобіля зі зниженням акцизу (ПРИКЛАД ВІД МИТНОГО БРОКЕРА)

Сьогодні депутати Верховної Ради підтримали закон про зменшення акцизного збору на розмитнення вживаних автомобілів. Як саме нові норми працюватимуть – читайте далі

Проект №3251 передбачає, що громадянин, аби скористатися змінами, може ввезти з-за кордону лише один автомобіль без права відчуження. Тобто без права продажу. Автівка має бути не старшою від 1 січня 2010 року. Тобто нові акцизні правила не розповсюджуватимуться на старіші авто.

Якщо власник розмитнює автомобіль за новими, нижчими акцизами і продає його протягом року після придбання, то новий власник авто вже повинен буде сплатити повну ціну збору.

З першого погляду, це ніяк не впливатиме на торгівлю вживаними автомобілями. Проте, існує таке поняття, як покупка та розмитнення машини відразу «під клієнта». Тобто, якщо вам потрібне авто, ви його, до прикладу, вибрали в Інтернеті, то потрібно буде лише знайти людину, яка вам його прижене. Розмитнювати його ж ви зможете вже на своє ім΄я.

Сама ж сума економії на акцизному зборі залежатиме від конкретного автомобіля та від об΄єму його двигуна. Митний брокер Юлія  на прикладі конкретного автомобіля середнього класу з двигуном в 1500 куб. показує зменшення ціни на розмитнення:

Ну от приблизно, легкова машина Renault Megane. Якщо вона була в розмитненні понад 4000 доларів, то на 2000 доларів зараз буде менше. Тобто, якщо розмитнення займало чотири тисячі, то зараз в два рази зменшилося.

«Найвигіднішими» для розмитнення стануть автомобілі з об΄ємом двигуна менше 1000 куб. – на них ціна зменшиться аж у 28 разів. І, відповідно, зі збільшенням об΄єму двигуна авто зменшується різниця акцизу.

В загальному, акциз на автомобілі середнього класу буде зменшений удвічі.

Однак дія закону не розповсюджується на автомобілі, завезені з Росії.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень