Які алкогольні напої не можна змішувати і чому

Завжди знайте свою міру

При вживанні спиртного необхідно не тільки знати свою міру, але й міцність алкогольних напоїв, технологію їх виробництва, а також і ефект, який вони можуть справити на організм при змішуванні. Інакше веселе свято ризикує перетворитися в справжнісіньке пекло.

Горілка + шампанське або пиво

 

Вживання шампанського або пива разом з горілкою може обернутися швидким сп'янінням, а отже, і втратою контролю над собою і своїми діями, а також подальшим важким похміллям. Річ у тім, що шампанське і пиво містять вуглекислий газ, який значно скорочує час всмоктування алкоголю в кров. Потрапляючи на слизову оболонку шлунка, газований напій спінюється і тим самим підвищує швидкість всмоктування рідини. Причому, відбувається це не тільки в шлунку, але і триває в кишківнику. Саме тому не варто змішувати горілку з будь-якими газованими напоями. Найчастіше наслідком вживання цих «гримучих сумішей» є інтоксикація організму, яка супроводжується головним болем, запамороченням, нудотою і апатією.

Однак пиво прекрасно поєднується з віскі, виготовленого на основі ячменю. Секрет такого тандему простий: для виробництва віскі, як і для виробництва пива, використовується одна і та ж сировина. Саме тому інгредієнти цих напоїв практично ніяк не впливають один на одного.

Вино + пиво

 

Вино і пиво також не рекомендується вживати разом. Про це нагадує навіть стара англійська приказка: «Або виноград, або зерно». Саме різна технологія виготовлення цих напоїв і є першопричиною ранкового похмілля: вино виготовляють з винограду, а пиво - з зерна. Якщо чергувати келих випитого вина з келихом пива, то, найімовірніше, вас незабаром почне нудити. А до того, у кого шлунок міцніший, на ранок завітає страшне похмілля.

Вино має кислу реакцією, тому подразнює слизову шлунка, сприяючи зниженню її захисних властивостей. А пиво, насичене вуглекислим газом, тільки прискорює і посилює цей процес.

Віскі + коньяк

 

Віскі і коньяк теж є діаметрально протилежними напоями. Перше виготовляється на основі зернової сировини, а друге - з виноградного спирту. Та й міцність віскі і коньяку дещо відрізняється. Міцність віскі становить 39-40 градусів, а коньяку - 40-42 градуси. Для спиртних напоїв це суттєва різниця. Звідси важке похмілля і похмурий ранок.

Горілка + вино

 

Справжнє вино виготовляють винятково з натуральних інгредієнтів, головним з яких, безсумнівно, є виноград. Саме тому вино швидше всмоктується в слизову шлунка. У той час як горілка проникає в кров набагато повільніше. В цьому і криється підступність даного поєднання. Вино, яке не є дуже міцним напоєм, не дає такого сп'яніння, як горілка. Коли ви перехиляєте келих за стопкою, вам може видатися, що ви не п'яніє. Насправді ж вино вже почне свою роботу, а горілка заявить про себе набагато пізніше. І ось тоді, коли обидва спиртних напої почнуть діяти, ви швидко підете в нірвану. Та й наступний ранок, а, може, і весь наступний день навряд чи виявляться для вас радісними.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень