Які алкогольні напої не можна змішувати і чому

Завжди знайте свою міру

При вживанні спиртного необхідно не тільки знати свою міру, але й міцність алкогольних напоїв, технологію їх виробництва, а також і ефект, який вони можуть справити на організм при змішуванні. Інакше веселе свято ризикує перетворитися в справжнісіньке пекло.

Горілка + шампанське або пиво

 

Вживання шампанського або пива разом з горілкою може обернутися швидким сп'янінням, а отже, і втратою контролю над собою і своїми діями, а також подальшим важким похміллям. Річ у тім, що шампанське і пиво містять вуглекислий газ, який значно скорочує час всмоктування алкоголю в кров. Потрапляючи на слизову оболонку шлунка, газований напій спінюється і тим самим підвищує швидкість всмоктування рідини. Причому, відбувається це не тільки в шлунку, але і триває в кишківнику. Саме тому не варто змішувати горілку з будь-якими газованими напоями. Найчастіше наслідком вживання цих «гримучих сумішей» є інтоксикація організму, яка супроводжується головним болем, запамороченням, нудотою і апатією.

Однак пиво прекрасно поєднується з віскі, виготовленого на основі ячменю. Секрет такого тандему простий: для виробництва віскі, як і для виробництва пива, використовується одна і та ж сировина. Саме тому інгредієнти цих напоїв практично ніяк не впливають один на одного.

Вино + пиво

 

Вино і пиво також не рекомендується вживати разом. Про це нагадує навіть стара англійська приказка: «Або виноград, або зерно». Саме різна технологія виготовлення цих напоїв і є першопричиною ранкового похмілля: вино виготовляють з винограду, а пиво - з зерна. Якщо чергувати келих випитого вина з келихом пива, то, найімовірніше, вас незабаром почне нудити. А до того, у кого шлунок міцніший, на ранок завітає страшне похмілля.

Вино має кислу реакцією, тому подразнює слизову шлунка, сприяючи зниженню її захисних властивостей. А пиво, насичене вуглекислим газом, тільки прискорює і посилює цей процес.

Віскі + коньяк

 

Віскі і коньяк теж є діаметрально протилежними напоями. Перше виготовляється на основі зернової сировини, а друге - з виноградного спирту. Та й міцність віскі і коньяку дещо відрізняється. Міцність віскі становить 39-40 градусів, а коньяку - 40-42 градуси. Для спиртних напоїв це суттєва різниця. Звідси важке похмілля і похмурий ранок.

Горілка + вино

 

Справжнє вино виготовляють винятково з натуральних інгредієнтів, головним з яких, безсумнівно, є виноград. Саме тому вино швидше всмоктується в слизову шлунка. У той час як горілка проникає в кров набагато повільніше. В цьому і криється підступність даного поєднання. Вино, яке не є дуже міцним напоєм, не дає такого сп'яніння, як горілка. Коли ви перехиляєте келих за стопкою, вам може видатися, що ви не п'яніє. Насправді ж вино вже почне свою роботу, а горілка заявить про себе набагато пізніше. І ось тоді, коли обидва спиртних напої почнуть діяти, ви швидко підете в нірвану. Та й наступний ранок, а, може, і весь наступний день навряд чи виявляться для вас радісними.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень