Які штрафи загрожують за працевлаштування працівника без військового квитка?

Пояснили у ТЦК

Перед тим як приймати на роботу працівника, будь-який роботодавець зобов’язаний перевірити, чи кандидат перебуває на військовому обліку, де саме, і чи є дані актуальними.

Про це розповів начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП полковник Олександр Коновалов.

Якщо кандидат на посаду не надає інформацію про свій військовий облік, роботодавець згідно з постановою Кабінетів Міністрів України від 30.12.2022 № 1487 «Про порядок  організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних  та резервістів» не має права прийняти такого працівника на роботу.

Відповідальність за порушення цієї вимоги передбачена статтею 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Роботодавцю, який працевлаштовує працівника без підтвердження того, що він перебуває на військовому обліку, також загрожує адмінвідповідальність.

Які розміри штрафів

  • Для громадян порушення законодавства тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 100  до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 3 400 грн).
  • Для посадових осіб — від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 5100 грн).
  • Повторне вчинення порушення протягом року, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  і на посадових осіб — від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5100 до 8500 грн.

Крім того, як повідомив офіцер,  центри зайнятості також не зможуть надати статус безробітного особі, яка підпадає під мобілізацію, якщо вона не має військово-облікового документа.

Джерело: ТСН 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень