Які продукти не варто зберігати у пластикових контейнерах

Бо вони швидко втрачають аромат і псуються

Зберігати їжу у холодильнику у контейнерах дуже зручно. Контейнерів – широкий вибір і вони легкі у користуванні. Але фахівці не рекомендують зберігати деякі продукти у пластикових контейнерах, бо їжа там швидко псується і втрачає аромат, повідомляє Апостроф.

Молоко та молочні продукти

Молоко та молочні й кисломолочні продукти краще зберігати у скляній чи емальованій тарі. Пластикові контейнери створюють сприятливе середовище для розмноження бактерій, а це може спричинити харчове отруєння.

Салати

Зазвичай після святкового застілля завжди залишаються салати, які господині зберігають у пластикових контейнерах. У пластикових контейнерах свіжі овочі втрачають більшість своїх поживних речовин. Крім того, салати з соусами на основі яєць, наприклад, з майонезом, краще не залишати взагалі. У закритому пластиковому посуді в них швидше розмножуються бактерії сальмонели та кишкової палички.

Яйця

Свіжі яйця не варто довго зберігати у пластикових лотках. Через це в них можуть розмножуватися небезпечні бактерії. Найкраще зберігати їх у ящику, призначеному для овочів і фруктів — там найбільш холодне і вологе місце в холодильнику.

Гарячі страви

Щойно приготовані супи, пюре, рагу та інші гарячі страви не можна перекладати в пластикові контейнери. Багато видів пластику при нагріванні виділяють токсичні речовини, які можуть завдати шкоди вашому здоров'ю. Тому спочатку чекаємо, поки ці страви охолонуть, а потім поміщаємо туди їжу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень