Не ведіться на харчове сміття: 10 способів обрати якісні продукти

Варто знати кілька хитрощів

Прийшовши до магазину, очі розбігаються: одні лише яйця кількох виробників, у яскравих лотках. Свіжість і якість деяких продуктів ми можемо зрозуміти ще на прилавку, а от інших – лише тоді, коли принесемо додому.

Отож, як зрозуміти, чи хороші продукти ви купили.

Яйце свіже, якщо жовток посередині, а не зміщений

Коли розбиваєте яйце, зверніть увагу на жовток. Якщо контур білка чіткий, а жовток – у центрі, яйце свіже. Також сам жовток повинен бути об’ємним, а не пласким.

Також свіжість яєць перевіряють за допомогою води. Якщо свіже ціле яйце занурити у воду, воно опуститься на дно. А, коли спиває, це ознака зіпсованого яйця.

Стиглість авокадо визначають по «хвостику»

Погляньте на плодоніжку. Якщо її можна легко витягнути, значить авокадо стигле. Якщо ж «хвостик» не виходить дістати, авокадо ще не дозріло.

У стиглого гарбуза звук «порожнечі»

Постукавши по гарбузу, можна визначити чи він стиглий. Якщо звук глухий, ніби там порожньо, овоч можна купувати. При цьому шкірка гарбуза повинна бути твердою.

Якщо йогурт розшарувався, не треба викидати

Іноді на поверхні йогурту ми помічаємо прозору рідину. Цього не варто боятися. Це сироватка й у ній купа корисних речовин. Вона безпечна, йогурт просто необхідно розмішати до однорідної консистенції.

Риба повинна щільною

Завжди треба перевіряти тушку риби на щільність. Натиснувши пальцем, риба повинна відновлювати свою форму. Якщо ж лишаються вм’ятини, продукт не свіжий. Також не забувайте звертати увагу на очі риби, вони повинні бути без білого нальоту і не западати.

Біля курятини не повинно бути рідини

Коли купуєте м’ясо курки, оминайте те, де зібралось багато рідини. Це може означати, що м’ясо було заморожене. По-перше, воно вже не буде таким соковитим, по-друге, воно може бути навіть небезпечним і спровокувати отруєння.

Під першим шаром цибулевої шкірки не має бути плям

Купуючи цибулю, зніміть верхній шар шкірки. Якщо там побачите плями, це свідчить про плісняву. Такий овоч краще оминати.

Лимони повинні бути насиченого кольору

Стиглість лимона легко визначити на око. Насичений жовтий колір – ознака стиглого цитруса. Якщо ж шкірка бліду і є зеленуваті відтінки, лимон не зрілий.

Купуйте каву лише у зернах

Мелену каву легко фальсифікувати. Туди часто додають смажену кукурудзу, стружку і навіть жолуді. Цього можна уникнути, купуючи каву у зернах і перемолоти частину самостійно або у магазині.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень