Які квіти варто посіяти у грудні по снігу (ФОТО)

Навесні ви дуже зрадієте такому рішенню

Деякі квіти можна посіяти ще взимку, щоб навесні не морочити собі голову «махінаціями» з їх пересадкою з вазонів у город. Окрім цієї цілком очевидної причини, є й ще одна достойна уваги: квіти, висіяні під сніг, будуть більш витривалими

Найбільшою популярністю для висадки на зиму користуються 5 видів квітів. Про них – нижче.

Волошки

Під час грудневого посіву шар снігу має бути у 20-30 см завтовшки, а земля – попередньо розпушеною на глибину у багнет лопати. Для волошок готуються спеціальні борозни, присипані снігом.

Класти насіння треба багацько, а зверху – прикривати ґрунтом із живильною складовою (торфом або землею із гноєм) і знову присипати снігом.

Зійдуть волошки вже навесні, а квітнути, швидше за все, будуть через рік.

Пам’ятайте, що волошки не люблять перезволоження, тож у місці їх посадки не має бути стоячої води.

 Календула

У календули велике насіння, яке вимагає більш глибокої висадки, тож до замерзання ґрунту і випадання снігу в обраному місці робляться борозни у 3-5 см завглибшки. У них після морозів закладають насіння календули і зверху прикривають сумішшю землі, компосту й піску.

Після появи перших сходів навесні треба буде прорідити посадки, щоб рослинам було достатньо місця.

Ще один варіант – кидати насіння в обраному місці прямо на ущільнений сніг, мульчувати зверху свіжою поживною сумішшю ґрунту і перегною, а потім знову накривати снігом.

 Гвоздика китайська

Це багаторічна морозостійка рослина, що здатна витримувати холоди до -5°C навіть у вигляді маленьких сіянців, тож насіння ще менш вибагливе і може висаджуватися навіть у відкритий ґрунт.

Насіння гвоздики дрібне і не вимагає глибокої посадки. Його можна сіяти в обраному місці на розпушений ґрунт, коли надворі встановиться стабільний «легкий мінус».

Зауважте, що «температурні гойдалки» можуть спровокувати раптовий ріст рослини і вона замерзне, тож краще дотримуватися рекомендації про стабільний «легкий мінус»!

Також треба врахувати, що гвоздика не любить застійної вологи, тому під час танення снігу навесні на ділянці вода не повинна затримуватися.

 Антиринум або Ротики

Цей чудовий однорічник добре почувається після зимової висадки.

Дрібне насіння висівається у заздалегідь підготовані неглибокі борозенки з ущільненим ґрунтом. Місце висадки квітів прикривається невеликою кількістю сухої землі і присипається снігом.

Проростати квіти починають вже із настанням весни.

 Космея

Вона вважається однією з найбільш невибагливих квіток – її насіння часто опадає і сходить самостійно там, де впало. Воно не боїться коливань температури і холодів та не вимагає ніякої спеціальної обробки.

Для першої висадки потрібно обрати рівну ділянку, щоб навесні тала вода стікала і фільтрувалася, адже космея не дружить із зайвою вологою.

При цьому ґрунт навіть не доведеться готувати заздалегідь – висіяти насіння можна восени ще до настання стабільних морозів – у трохи пухкий ґрунт (або ж на початку зими – по снігу). Сходи з'являться навесні за наявності стійких додатних температур.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень