Які книги треба читати сучасній людині?

Література, яка сприяє розвитку

Безсумнівно, найкращий шлях до особистісного зростання – це читання книг. У сучасному світі вплив якісних книг залишається величезним. Здебільшого розв’язання наших проблем приховане всередині нас або в нашому оточенні. Якісні книги вказують правильний напрямок. І звичайно, мова йде не про дешеві романи. Книги про свободу, бізнес, права людини, біографії відомих історичних постатей — саме ця література допомагає розвитку. Розглянемо, чому варто виробити у себе звичку читати такі книги.

Мотивація

У реальному житті самомотивація не завжди можлива: особливо враховуючи дуже важкий історичний період для нашої країни... Однак у наш час вам потрібно постійно намагатися працювати краще. Книги виступають своєрідним мотивуючим фактором. Психологи рекомендують людям починати день з прочитання кількох сторінок книги про філософію, економіку або іншої. Головне, щоб ця інформація давала нові знання.

Натхнення

Мабуть, найкращий спосіб надихнути – це висвітлити реальні історії людей, які пережили величезні труднощі та вийшли переможцями. Багато класичних та сучасних авторів використовують цей інструмент, щоб «розпалити бойовий дух» читача.

Розкриття внутрішніх можливостей

Кожна людина обдарована величезними й унікальними можливостями. Та більшість з них прихована під негативом, апатією та незацікавленістю. І саме здобуття нових знань, розкриття внутрішньої свободи завдяки книгам допоможуть читачам помітити свої можливості та реалізувати власні прагнення.

Інший погляд на життя та події

Гідна книга допоможе по-іншому тлумачити своє життя. Погляди читача не тільки розширяться, але й стануть більш позитивними. Наприклад, книги на тему лібертаріанства дають можливість зрозуміти справжні цінності держави та головне — цінність власної свободи. Спираючись на це, можна по-іншому будувати життя.

Чи потрібно читати в епоху Ют’юбу?

До електронної ери щоденне читання було ритуалом, до якого вдавалися майже всі, хто хотів отримати знання. Зараз ми були настільки зайняті соціальними мережами та Інтернетом, що навряд чи хтось думає про читання книг. А й дійсно: чи потрібно читати, якщо можна переглянути відео та отримати інформацію набагато швидше й легше?

Але м вже бачимо наслідки такого мислення: тотальне невігластво, яке відкриває можливість для маніпулювання мільйонами людей. Пропаганда ворогів, контрольовані ЗМІ, політики — у кожної сторони є можливість впливати на думки та дії людей, які не вміють аналізувати, думати й робити висновки. А це саме ті якості, яке могло б дати читання. Ще сумніваєтеся? Наведемо переваги, які можна отримати від розвитку звички читати.

1. Активація мозкової діяльності

Коли ви читаєте щодня, ви стимулюєте свою розумову діяльність. Згідно з дослідженням, однією з головних переваг читання книг є уповільнення психічних розладів, таких як хвороба Альцгеймера та деменція. Це відбувається, оскільки читання стимулює мозок і підтримує його активність. Кожна частина нашого тіла потребує вправ, щоб залишатися здоровою, і те саме стосується нашого мозку. Читання зберігає його здоровим і здоровим.

2. Зменшення стресу

Читання дає вам розумовий простір, щоб зайнятися чимось цікавішим, ніж гортання нескінченні новинних стрічок. Коли ви читаєте чудову історію, весь ваш стрес, здається, зникає, оскільки ви схильні подумки подорожувати в іншому світі. А якщо ви читаєте цінну літературу, то у своїй «мандрівці» натраплятимете на цінні поради чи розв’язання своїх проблем.

3. Підвищення рівня знань

З моменту появи цивілізації ми всі (крім русні) росли та розумово розвивалися. Багато вчених віддають належне науковим книгам, написаним нашими попередниками. Є багато способів дізнатися більше про життя: від книг для самодопомоги до читання художньої літератури. Навіть коли ви відчуваєте демотивацію, ви можете прочитати біографію що надихає, щоб підняти собі настрій. Однією з великих переваг читання книг є те, що знання, які ви отримуєте з них, ніхто не забере не заберете. На відміну від майна, ваші знання залишаться з вами назавжди.

4. Розширення словникового запасу

Якщо ви ще не переконалися, чому читати книги важливо, це може вас зацікавити. Коли ви розвиваєте звичку читати, ви розширюєте свій словниковий запас. Відомо, що відмінне володіння мовою допомагає багатьом у професійному житті. Крім того, маючи кращі знання лексики, ви стаєте більш впевненими та ерудованими, і вас не введуть в оману словесні маніпуляції ЗМІ чи політиків.

5. Покращення пам’яті

Регулярне читання – чудова вправа для вашого мозку. Якщо ви читаєте художню книгу, ваш мозок змушений запам'ятовувати імена та характери різних героїв. Читання книг з науковою цінністю дає ще більше переваг. Ваш мозок стає надзвичайно потужним. Ви стаєте частиною вдумливої й розумної нації. Чим більше таких людей — тим більше можливостей для розвитку справжньої громадянської свободи.

6. Розвиток навичок аналітичного мислення

Однією з найдивовижніших переваг щоденного читання є те, що воно може покращити ваші аналітичні навички. Під час читання розгортання основної думки ведеться досить повільно, і ваш розум змушений передбачати можливі варіанти, аналізувати умови й пропонувати наступні кроки. Це працює і для художньої, і для наукової літератури. Ви можете очікувати від цього додаткових переваг в особистому та професійному житті.

7. Покращення концентрації

Одна з найгірших речей, яку зробили  сучасні технології, — те, що ми стали ледачими. Майже все доступно з легкістю. Ми не намагаємося зосередитися на розв’язанні проблем або на досягненні будь-яких покращень. Хочеться їсти? Можна замовити доставку через застосунок у смартфоні. Потрібен одяг? Те ж саме. Важливо про щось не забути? Ставимо нагадування у календарі! Згодні, це просто та зручно. Але водночас такий підхід вбиває нашу концентрацію, а разом з нею — здатність мислити та оцінювати.

Читання може повернути втрачену здатність концентруватися. Якщо ви відчуваєте, що використання сучасних технологій знижує вашу продуктивність, виробіть здорову звичку читати щодня. Читання протягом приблизно 20-30 хвилин кожного дня достатньо для підтримки мозку «в тонусі».

8. Спокій

Вам хочеться просто втекти від жаху, в якому живе наша країна вже майже рік? Це можливо. І ми зараз не поїздку. Читання книги дозволяє вам отримати такий же спокій. Що ще цікавіше, люди, які страждають від високого кров’яного тиску або тривожних станів, можуть знайти захист у читанні.

9. Майже безплатне джерело знань

Ми витрачаємо гроші на телебачення та інтернет, на фільми та музику, але навіщо? Це для розваги, чи не так? Тоді чому б просто не читати книги з тією ж метою? Найцікавіше те, що читання книг коштує набагато дешевше і розважає краще. А головне — воно вдосконалює вас.

Від користі для здоров’я — до того, щоб стати розумнішими. Є багато переваг, які може дати регулярне читання. Ви можете розраховувати на покращення своїх знань завдяки книгам про економіку, лібертаріанство, саморозвиток. Це може здатися нудним, але це не так. Головне — почати, і зовсім скоро, ви будете вдячні собі за цю звичку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень