Які електроприлади небезпечно підключати до генератора: важливі нюанси, щоб уникнути пожежі

Безпека – понад усе

ФОТО Українська енергетика

Через ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури українці почали масово купувати генератори. Закуповують таку техніку не лише підприємці для ведення бізнесу, а й пересічні громадяни.

Дехто навіть встановлює їх на балконах та конструкціях для кондиціонерів.

Так робити ЗАБОРОНЕНО!

 

Через недотримання правил експлуатації в Україні вже зареєстрували кілька пожеж, а кілька осіб померли через випари відпрацьованого пального.

Аби не допустити пожеж та зберегти своє життя, рятувальники нагадують, що краще не підключати до генераторів. Більшість генераторів видають нестабільну напругу і це може пошкодити вашу побутову техніку.

Не можна під'єднувати до генераторів таку техніку:

  • опалювальні котли,
  • медичне обладнання,
  • морозильні камери,
  • відеотехніку.

Найнебезпечнішими є дешеві генератори, адже напруга в них скаче дуже часто. Але і дороге європейське обладнання іноді підводить. Тому краще не ризикувати. Або, як варіант, можна використовувати разом із генератором стабілізатор напруги.

Для великого будинку фахівці рекомендують купувати інверторний генератор. Ці прилади видають рівномірний струм і абсолютно безпечні для заряду всієї побутової техніки.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень