Яке покарання загрожує за ігнорування повістки з військкомату

Пояснення юристів

Фото з сайту "Вікна"

Якщо ви проігнорували повістку, видану для уточнення військово-облікових даних, то вимушені будете сплатити штраф, пояснили у Безоплатній правовій допомозі. 

Розмір штрафу 3400-5100 грн.

 

Рішення про його накладення ухвалює керівник територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК - так нині називають військкомати). Адже саме там розглядають справи про такі адмінправопорушення.

Керівник ТЦК має видати постанову про накладення штрафу. Її копія вручається протягом трьох днів під розписку або надсилається людині, якій вона винесена.

Сплатити штраф можна протягом 15 днів з вручення копії постанови. У ТЦК необхідно принести квитанцію про його сплату або її копію посадовій особі, яка винесла постанову про штраф.

На це дається 3 робочі дні від закінчення строку передбаченого для оплати штрафу.

Його сплата не позбавляє від обов’язку з’явитися до ТЦК.

Якщо штраф не сплатити вчасно, то постанову про штраф передадуть до державної виконавчої служби. Тоді він подвоїться, а ще до нього додадуть виконавчі витрати.

Постанову про накладення штрафу можна оскаржити протягом 10 днів з моменту її винесення. Якщо штраф оскаржити, то на сплату штрафу  є ще 15 днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

Джерело: Українська правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень