«Якби влада тратила на очистку озера 10% тих сил, які пішли в неї на його забудову, то там би вже всі могли купатися», - Бляшин

«Кому война, а кому – ДПТ та забудова Басівкута»

Праворуч -- депутат Рцівнеради Микола Бляшин, який вже п'ять років веде боротьбу з забудовниками рекреаційної зони озера на Басовому Куті

Нові фото забудови правого берега Басівкутського озера сколихнули громадськість міста. Фото ці з’явилися у ФБ-групі Ровно.Твой горд/Рівне.Твоє місто.

Почалося жваве обговорення.Анютка Шкуропинская, зокрема, зазначила:

- Люди! Ви що? Щойно прокинулися? Там більше 5 років йшла війна… Усього декілька депутатів і пару мешканців намагалися відстояти нашу рекреаційну зону і наше озеро! Усі ці роки хомко і Ко в лице сміялися і надавали дозволи. Голосували, як потребували забудовники. А потім цю справу продовжили кришувати Третяк і Ко… мешканці міста подали в суд і першу інстанцію виграли. Другу програли. Подали далі… але ж попри суди вони будують! Мало того це один з будинків. Там має бути декілька – 12 поверхів, 8 і 6 вроде…. І не буде лісу, парку, озера…. Для людей…..

Дійсно, ця мутна оборудка почалася ще за минулої влади, проте й за нової  – ніхто в керівництві міста бажання зупинити забудову рекреаційної зони нашого озера – не виявляв.

Швидше навпаки.

Микола Бляшин -- праворуч та Дмитро Котляров -- ліворуч (який спочатку розробив ДТП, який дозволив забудову Басового Кута, а потім став і Головним Архітектором м. Рівне)

Микола Бляшин, який всі ці роки боровся з тим, що в громади міста, посутньо, відбирають зону відпочинку, сьогодні нам сказав таке:

- 5-ть років тому ніхто й припустити не міг, що в Рівному почнуть забудовувати зону, яка в Генплані позначена зеленим кольором – як рекреаційну територію.

 

Але почали з’являтися перші прецеденти (т.з. «Будиночок рибалки» - ред.) і це потягло за собою дискусію, що, нібито, треба ойойой все це впорядкувати, і під цей шумок було розроблено міську документацію Детальни План Територій (ДПТ)

 

План цей був затверджений в лютому 2020-го і фактично ним вирішувалися не питання рекреації та водовідведення, а, як я й попереджав – відкрито можливість для забудови – усупереч Генплану.

 

Цей ДТП ми з 2020-го року оскаржуємо в судах: я звернувся до суду, Довжаниця, Пилипчук, Стасюк, а також і Прокуратура.

 

Судова справа це сьогодні понад 9-ть томів, було мабуть близько 20 судових засідань. В січні-лютому – до Війни – Верховний Суд відкрив провадження по цій справі, але дати засідання поки-що немає.

 

Висновок який?

 

Якби влада міста витратила на очистку озера хоча б 10% зусиль від тих, які спрямовуються на можливість його забудовувати, ну, то б рівняни вже могли б там купатись»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень