«Якби не ті стовпці, ми б дітей ховали»: у Польщі авто вилетіло на тротуар і збило пару закоханих українців

Людей шокувала медична система у Польщі

У Варшаві в результаті ДТП постраждали двоє українців. Хлопець із дівчиною прогулювалися вечірнім містом, коли в них на шаленій швидкості влетіло авто. Врятували пару від смерті огороджувальні стовпи.

Про це ТСН.ua розповів батько постраждалого 23-річного українця Валерій.

За його словами, син із подругою поїхали до Польщі провідати друзів. У Варшаві в перший же день 5 листопада вони йшли тротуаром біля Банкової прощі поряд із кінотеатром Миранув, коли 33-річний водій автомобіля Mercedes на шаленій швидкості вилетів на тротуар, збив огороджувальні стовпці і влетів у них.

Надавати першу допомогу постраждалим заходилися очевидці. Вони викликали швидку і рятувальників.

У сина зламані пальці на руці, зламані 5 ребер, тріщини у поперековому відділі. У дівчини забиття коліна, зламані пальці на руці.

 

Її по дотичній авто пройшло, а син «піймав» його так, що від удару він відлетів і впав на спину. У нього такі синці на спині, що страшно дивитися, - розповідає Валерій.

Батько поскаржився на медичну систему в Польщі. За його словами, коли молодих людей доправили до лікарні, вони кілька годин перебували у коридорі, де розміщують безпритульних. Медичну допомогу українцям не надавали кілька годин.

Лікарня, куди їх ушпиталили, жахлива. Діти більше ніж 10 годин просиділи, поки на них звернули увагу. Потім таки наклали гіпс, і на тому все.

 

До них у польській лікарні фактично 3 дні ніхто не підходив. Дівчина приїхала і розповідає, що перед накладанням гіпсу їй навіть не промили руку, а так і загіпсували зверху на бруд і на кров.

 

Я, чесно кажучи, не очікував такого від європейської медицини, - говорить батько хлопця.

Після перебування у медзакладі в Польщі постраждалі в ДТП повернулися в Україну і тут доліковуються.

Ми пішли колом, один хірург, другий, торакальний хірург, нейрохірург. Синові частково фінансово допомогли друзі.

 

Йому тепер довго доведеться лікуватися, на роботу він вийти не може. У виписці з лікарні польською написано, що він отримав травми в  результаті ДТП. В Україні автоматично, коли людина потрапила в ДТП, передають дані в поліцію.

 

У нас в наданих документах жодного слова про поліцію не було.

 

На місці події були лише рятувальники і швидка. Водій летів на швидкості десь 100 км/год. Якби не ті стовпці, то ми б дітей ховали, - говорить батько постраждалого хлопця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень