Яка ситуація на Рівненщині з побічними ефектами після вакцинації «Covishield»

І скільки людей отримали перше щеплення за «залишковим принципом»

За два тижні від початку кампанії із вакцинації проти коронавірусу у Рівненській області щеплення отримали 1240 осіб.

При цьому, як повідомив Радіо ТРЕК очільник медицини краю Олег Вівсянник, жодного випадку побічної реакції організму на препарат «Covishield» досі не реєстрували.

За його словами, близько 2% від загального числа провакцинованих – так звані «лідери громадської думки», які звернулися до медиків самостійно. Вони отримують перше щеплення за «залишковим принципом».

Таким чином вдалося максимально ефективно використати препарат і жодної дози вакцини не утилізували.

Пояснення: у кожному флаконі вакцини – по 10 доз, які треба використати впродовж 6 год після його відкриття; якщо після планового щеплення людей із першої хвилі певна кількість доз лишається – їх можна використати для вакцинації охочих).

До слова, термін придатності вакцини проти коронавірусу «Covishield», яку закупила і нині використовує Україна, спливає у липні.

До того часу її планують повністю використати, повідомив у коментарі hromadske керівник експертної групи з питань імунопрофілактики МОЗ Сергій Литовка.

На Рівненщину поки що доставили 17 100 доз препарату. Ним планують провакцинувати близько 8 тис. людей. В області наразі є 9 мобільних бригад, які проводять щеплення.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень