Яка насправді різниця між американо та еспресо: 4 відмінності
Проста відповідь про популярний напій
Навряд чи знайдуться більш популярні серед простої публіки види кави, ніж американо і еспресо. Як кажуть фахівці, перше, на що слід звертати увагу при визначенні виду кави, – наявність і якість пінки.
Американо або еспресо
Для правильно приготованого еспресо пінка - обов'язкова умова. Якщо вона щільна, але еластична при цьому ‒ створена з десятків дрібних бульбашок – значить, з напоєм все в порядку.
Крім того, піна залишається практично непорушною навіть після розмішування напою ложечкою.
Плюс це означає, що кава вийшла дуже міцною.
Американо «правило пінки» ігнорує. Не те щоб вона зовсім була відсутня ‒ при приготуванні американо по-шведськи (коли в чашку з окропом вливають еспресо) пінка не руйнується і залишається такою ж щільною, як і в еспресо.
А ось другий спосіб - італійський (коли еспресо розводять окропом) не залишає пінці ніяких шансів.
Американо і еспресо різниця
Досвідчені баристи виділяють як мінімум чотири відмінності:
- еспресо - міцна концентрована кава з мінімальною кількістю води; американо - менш насичена, води в ній наполовину більше;
- у чашці еспресо завжди присутня пінка, в американо - не завжди;
- основою американо є порція еспресо, розбавлена гарячою водою;
- у еспресо яскраво виражені смак і аромат, в американо – набагато слабкіше.
Радіо Трек: НОВИНИ