Як відрізняються зарплати та пенсії українців та німців

Статки різняться у 10 разів

Зарплати в Німеччині та Україні суттєво відрізняються. Німеччина є найбільш соціально захищеною країною і платить своїм громадянам гідні зарплати та пенсії.

Мінімальна зарплата німця 1584 євро (52 тисячі гривень). В Україні мінімальна зарплата 5 тисяч гривень. Відповідно рівень заробітків у нашій країні в десять разів менше, ніж у Німеччині, — пише РБК-Україна.

Середня зарплата німців близько 4 тисяч євро, що незрівнянно з середньою зарплатою в Україні. У нашій країні ця цифра становить 11579 гривень.

Слід зазначити, що в Німеччині немає мінімальної та максимальної пенсії. Там враховується вік і кількість відпрацьованих років. Як пише Deutsche Welle, бідними пенсіонерами в Німеччині вважаються ті, хто отримує 1 135 євро в місяць, що еквівалентно 37 500 гривням.

В Україні мінімальна пенсія становить 1 712 гривень, а середня – 3 354 гривні.

Варто відзначити, що в Німеччині на пенсію виходять пізніше, ніж в Україні, а саме в 65 років і 9 місяців. До 2029 року цей вік збільшать до 67 років. В Україні чоловіки й жінки будуть виходити на пенсії однаково – в 60 років.

До речі, прожитковий мінімум в Німеччині – 9 408 євро на одну людину в рік. Це майже 26 тисяч гривень щомісяця. Прожитковий мінімум в Україні – 2 118 гривень.

Зазначимо, що тривалість життя в Україні 72,5 року, у Німеччині ж люди живуть значно довше — до 81,4 року.

Матеріали РБК-Україна

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень