Як «Рівнекнига» та обласний архів «нашкодили» бюджету області

У них виявили фінансові порушення

У чотирьох бюджетних установах і комунальних підприємствах Рівненщини виявили порушень на 6 мільйонів гривень. Протягом минулого року аудитори Рівненської ОДА провели чотири перевірки. Так, порушення виявили в державній друкарні «Рівнекнига», розповідає в.о. начальника відділу внутрішнього аудиту ОДА Рита Бодак:

«Рівнекнига» недоотримала доходів від зданого в оренду майна. Також були недоотримані доходи через несвоєчасне проведення розрахунків нарахування пені та штрафних санкцій. Також порушення встановлені при формуванні та виконанні фінпланів.

Окрім цього, перевіряли обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.

Там встановлені факти безпідставного використання коштів, які були сформовані за рахунок кредитів повернених позичальниками. Їх мали спрямувати до відповідних бюджетів, однак використали в цілях фонду.

Порушення виявили в обласному архіві. Установа покривала з бюджетних коштів послуги охорони. Також там порушили бюджетне законодавство у взятті бюджетних зобов’ язань без відповідних бюджетних асигнувань на їх оплату, каже чиновниця.

Зі слів Рити Бодак, основним фактором порушень є неналежна організація внутрішнього контролю в установах.

Тож у відділі внутрішнього аудиту розробили цілу низку заходів для поліпшення контролю. Зокрема порядок організації внутрішнього контролю обласної та районних адміністрацій.

Порядок передбачає створення в усіх органах місцевого самоврядування робочих груп з управління ризиками.

Вони займатимуться оцінкою та ідентифікацією фінансових ризиків в установах. Нині цей порядок організації розсилають по установах і підприємствах.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень