Як просуваються на Рівненщині антикорупційні заходи

Відомо, що рівняни швидко втрачають інтерес до чиновників, яких упіймали на хабарництві

«Антикорупція, як передумова для євроінтеграції та успішного виконання угоди про асоціацію з ЄС» -  тема чергової програми в ефірі Радіо Трек з циклу програм «Європейський монітор».

Саме впровадження антикорупційних заходів в Україні було ключовим питанням при укладанні угоди про асоціацію з ЄС. І навіть впровадження безвізу – це своєрідний аванс Україні для безповоротного руху до боротьби з корупцією. У разі уповільнення антикорупційної реформи, ЄС має можливість скасувати безвіз. Ймовірність цього вкрай низька, кажуть експерти, проте юридична процедура призупинення безвізового режиму таки існує.

Юрій Дюг

Виконавчий директор громадської організації «Антикорупційний моніторинг» на Рівненщині Юрій Дюг в ефірі Радіо Трек зазначив, що українці самі не готові поставити крапку у стосунках з корупцією, тобто не зацікавлені у зникненні цього явища як такого.  Навіть зважаючи на наближення президентських та парламентських виборів, у кандидатів панують тільки стандартні гасла, каже Юрій Дюг. Конкретного плану дій поки не представив ніхто.

За словами виконавчого директора «Антикорупційного моніторингу», корупційні справи у судах тягнуться роками і через те, що у суспільства немає інтересу до чиновників, які отримали «хабар».  

Світлана Богатирчук-Кривко

А як відзначила під час розмови заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, проблема боротьби з корупцією не є виключно української проблемою. За її словами, під засідання у Раді Європи буквально цієї осені обговорювали питання, які стосувалися усіх 47 членів ради. Йшлося про конфлікт інтересів на місцевому і регіональному рівні.

На думку заступника голови ОДА, важливим у питаннях боротьби з корупцією має стати навчання для чиновників усіх рівнів – що таке конфлікт інтересів, як діяти, коли тебе провокують на отримання хабара та інше. Незайвою буде і просвітницька робота для населення, адже переважно люди побоюються навіть такого поняття, як конкурс на заміщення вакантної посади.

Більше про антикорупційні заходи на Рівненщині, а також думку експерта, можете почути тут:    

Ця публікація підготовлена в рамках проекту "Просування реформ в регіони" за сприяння Європейського Союзу (http://ec.europa.eu/europeaid), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій та "Європейською правдою".

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Радіо Трек і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.

Наші новини у Тelegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень