Як правильно вийти заміж? Поради адвоката (ФОТО)

Треба знати, як «підстелити собі соломки»

Фото Василя Шевчука

У наш час близько 2/3 шлюбів розпадаються.

Про це повідомила адвокатка Таїсія Білоцька. І для того, аби в країні було менше нещасливих шлюбів, вона рекомендує розумно підходити  до питання одруження. 

Адвокатка розповіла, як «підстелити собі соломки», щоб у разі розлучення розійтися з мінімальними втратами, в тому числі моральними.

Правило одного шлюбу

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Часто зустрічаються ситуації, коли пари проживають спільно в незареєстрованому шлюбі.

Українське законодавство передбачає, що права таких пар при розподілі спільного майна прирівнюються до прав пар, які перебувають в офіційному шлюбі. Тобто, нажите спільно ділиться навпіл.

Нерідко трапляється, що один із партнерів такої пари на момент спільного проживання перебуває в іншому зареєстрованому шлюбі.

У такому випадку все придбане ним майно він буде ділити не з фактичним партнером-співмешканцем, а зі своєю законною половиною.

До того ж, факт спільного проживання за цей період жоден суд вам не засвідчить.

Договорів мало не буває

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Якщо говорити про незареєстрований шлюб, у судовій практиці завжди виникає питання: з якого моменту вважати спільне проживання однією родиною?

Тут вам договір. Можна навіть не нотаріальний, в якому ви визначите між собою основу основ: дату початку спільного проживання.

Ви підписали та забули, а для суду – це доказ.

Поки шлюбний договір не роз'єднає нас

 

На сьогодні шлюбні договори – це рідкість. Оскільки немало сімей вважають поганим знаком, вступаючи до шлюбу, думати про розлучення.

Проте етап укладення шлюбного контракту – дуже важливий, адже, якщо в найщасливіший період взаємин ви не можете домовитися про розподіл спільно нажитого майна, то уявіть собі, як ви будете його ділити у найбільш напружений період ваших взаємин: під час розлучення.

Домашнє безсилля

 

Усе, що ви повинні знати про домашнє насильство: якщо це почалося, то це повториться. Єдиний вихід з цієї ситуації там, де й вхід.

Швидке розлучення

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Люди, які можуть домовитися, рідко розлучаються. Проте, як тільки ребром стає питання термінів (у питанні розділу майна в цю гру можна грати від декількох років до нескінченості), простіше сісти наодинці зі своєю потенційною експоловинкою або адвокатами та спокійно все вирішити.

Поганий мир – значно кращий за хорошу війну, а нотаріальний договір – нічим не гірший за рішення суду.

Програмуючи себе та партнера на безкровний вихід з відносин, ви дійсно зможете піти далі, розставивши всі крапки над «i».

Щоб швидко «відстрілятися», можна також укласти договір про утримання дитини, де обов'язково визначити, з ким вона залишиться, який розмір її забезпечення, який графік зустрічей другого з батьків, що буде жити окремо, а також будь-які інші, необхідні для комфорту та добробуту вашої дитини, положення.

Такий договір допоможе у процедурі розлучення. Оскільки він передбачає можливість подання спільної заяви про розлучення до суду, що, знову ж таки, впливає на терміни розгляду справи: так вони істотно скоротяться.

Джерело: Українська Правда

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень