Як правильно декларувати доходи від оренди майна

Житловий найм оподатковується

Податкова нагадує рівнянам, що доходи від надання нерухомості в оренду, житловий найм потрібно декларувати.

Згідно з Податковим кодексом, громадянину-орендодавцю, який здає квартиру фізичним особам і не є підприємцем, після кожного кварталу протягом 40 днів необхідно сплатити податок на доходи фізичних осіб із нарахованого доходу.

Якщо це дохід, отриманий за минулий рік, і в місяць він становив менше 12180 гривень, то сплачувати необхідно 15%, якщо сума буде більша, то ще 20%  від суми понад вказану.

Якщо ж дохід від здавання нерухомості в оренду, житловий найм отриманий вже у цьому році, то сплачувати потрібно 18% незалежно від розміру такого доходу.

При цьому суму отриманого доходу потрібно відобразити у річній податковій декларації, яку потрібно подати до 1 травня 2016 року.

Додамо, що  минулого року 82  жителі Рівного подали декларації з відображенням доходу від надання майна в оренду (найм) на суму майже 7,5 млн грн., сума податку на доходи фізичних осіб склала 156,6 тис. грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень