Як не сплутати сезонну алергію з COVID-19

Медики розповіли про симптоми

З початком цвітіння в багатьох людей проявляється алергія на пилок рослин.

Починається нежить, свербіж очей, гортані. Ці симптоми можна легко переплутати з ознаками гострої респіраторної вірусної інфекції, зокрема COVID-19.

Однак для алергії не характерне підвищення температури та симптоми знімаються протиалергійними засобами, повідомляє Центр громадського здоров'я.

Тож якщо у вас з'явилися симптоми саме сезонної алергії, намагайтеся уникати контактів зі специфічними алергенами і проконсультуватися з лікарем щодо ліків та імунотерапії.

Між тим, медики нагадують, що нова коронавірусна інфекція небезпечна передусім для літніх людей та осіб із хронічними захворюваннями серцево-судинної, дихальної системи, діабетом чи онкологічними недугами.

Щоб не захворіти, мийте чи обробляйте спиртовмісним дезінфектором руки до та після туалету, після вулиці, перед приготуванням їжі, після доторків до дверних ручок, вимикачів та кнопок у ліфтах.

Після миття руки краще витерти одноразовим рушником або серветками.

Не виходьте надвір потреби. А якщо вийшли, уникайте громадських місць і дотримуйтеся відстані щодо інших людей не менше 1,5-2 м.

Прикривайте рот і ніс під час кашлю або чхання одноразовими серветками.  А в разі відсутності серветок чхайте і кашляйте у згин ліктя.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень