Як на Рівненщині вшанували 75-ту річницю подвигу Героїв Гурб (ФОТО)

Присутні поклали квіти до Пантеону Слави Героїв та взяли участь у панахиді за загиблими

Традиційно на третій день Великодня в урочищі Гурби зібралися патріоти з усіх куточків Рівненщини та сусідніх областей.

Полеглих за Українську державу вшанували керівник Рівненської ОДА Олексій Муляренко, перший заступник голови облради Сергій Свисталюк, народні депутати, громадськість.

75 років тому тут у нерівному бою зійшлися вояки УПА та війська радянської окупаційної влади.

Сили НКВД, яких було в кілька разів більше, мали тут остаточно розгромити повстанців. Але їм не вдалося зробити це. Вояки УПА прорвалися з оточення, повстанський рух продовжив боротьбу за свободу, яка тривала ще понад 10 років.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко відзначив:

Важливо, що сьогодні тут зібралися люди різного віку з однією метою - вшанувати пам'ять своїх батьків, дідів, які віддали своє життя за Україну. З молитовним проханням ми звернулися до Бога дарувати нашій державі довгожданий мир.

Він зазначив, що дуже важливо, щоб сюди приїжджало багато людей не тільки взяти участь у вшануванні, але й згадати нашу справжню історію, якою вона є - складна, часто трагічна, але з великим прагненням бути вільними.

Присутні поклали квіти до Пантеону Слави Героїв та взяли участь у панахиді за загиблими. Громадськість віддала шану пам’яті воїнів УПА та усіх полеглих за Україну хвилиною мовчання.

Потому відбувся фестиваль національної звитяги «Гурбифест» за участю військового оркестру ОК «Захід», творчих і аматорських колективів.

Під час фестивалю діяла локація «Патріотичний музей», розповсюджувалися буклети, а охочі могли придбати сувенірну продукцію та книги. Відбулося нагородження переможців та учасників конкурсу «Писанкові барви Здолбунівщини».[media=0]

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень