Як карантин завів дитячі табори у темні часи

Деяким бракує грошей навіть за світло заплатити

Фото з "Країни мрій" минулий років

Директори декотрих дитячих оздоровчих таборів Рівненщини через неможливість працювати та відсутність джерел фінансування нині просять допомоги у небайдужих. Через відсутність заробітної плати звільняється персонал, нічим оплачувати комунальні послуги.

Мені зараз хоч би вистачило за світло заплатити, бо без охоронців, які звільняються, та ще й без світла узагалі не знаю, що у нас залишиться, - бідкається директор табору «Країна мрій», що в Острозькому районі Рівненської області, Іван Дячук.

Фото з "Країни мрій" минулий років

40 років тому цей дитячий табір збудували в урочищі Бір біля села Межиріч Острозького району як міжколгоспний і назвали його «Корчагінець», згодом перейменували на «Країну мрій». Після розпаювання колгоспів табір зберегли як цілісний майновий комплекс з часткою трудового колективу, яку передали у комунальну власність Острозького району (близько 22%), решта належить профспілкам та фізичним особам. Розрахунок був на підтримку районної влади, але в останні роки, каже Іван Дячук, її немає, хоча табір потребує коштів на розвиток. Раніше він функціонував за рахунок продажу путівок, а цього року збуту немає, й заклад опинився на межі повного закриття. Приблизно така ж ситуація, зі слів п.Дячука, і в інших таборах. Краща хіба в «Електроніку», який є комунальним підприємством Рівненської міськради.


На жаль, сьогоднішня ситуація в країні, спричинена Ковід-19, негативно вплинула на долю табору. Сьогодні ми на межі повного закриття. А, як відомо з досвіду інших оздоровниць, той заклад, що припинив роботу хоч на один рік, вже не має потужності до відкриття. Через відсутність змін відсутній і збут путівок, що становили основну фінансову частину закладу. Окрім комунальних послуг, за які нікому і нічим платити, ми зіткнулися з проблемою виплати заробітної плати тій мінімальній кількості людей, що залишились на базі. За розумінням і підтримкою звертаємося також до усіх небайдужих. Будь-яка фінансова підтримка відгукнеться вам щирим дитячим сміхом, - ідеться в Instagram табору.

Фото з "Країни мрій" минулий років

На початку травня на сайті Рівненської облради з’явилася петиція, яка набрала необхідні 1000 підписів. Ініціатор Анна Сімонович зверталася до обласної ради з проханням знайти розумне рішення для збереження баз оздоровлення в області.

Комісія з питань гуманітарної політики облради швидко розглянула петицію і дала відповідь, що проситиме у РОДА кошти, передбачені на оздоровлення дітей за програмою до 2022 року, перерозподілити на підтримку таборів відпочинку, і що звернеться до Кабміну з проханням про державну підтримку дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Цьому листу вже більше місяця, але він нічого не змінив. У бюджеті Острозького району перерозподіляти нічого, бо кошти на оздоровлення цьогоріч не були передбачені, в бюджеті області перевиконання не прогнозують. Зверталися до народних депутатів з проханням вплинути у Києві. Власне, лише на це зараз сподівається Іван Дячук. Та на державну підтримку, якщо вона й буде, можна розраховувати не раніше жовтня. Зараз проблемою є навіть виплата зарплатні та оплата за компослуги.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень