Як довго триватиме жовто-блакитний експеримент Свято-Покровського собору?

У Великодню ніч рівнян та гостей міста приємно здивувала підсвітка однієї з рівненських візитівок – Свято-Покровського кафедрального собору

Фото Юрія Веремчука

Храм підсвічувався у кольорах національного прапора України.

Покровський собор у Великодню ніч

Світлини Собору з жовто-блакитним підсвіченням активно поширювали користувачі соцмереж та обговорювали рівняни. Також під час урочистого богослужіння архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон у Свято-Покровському кафедральному соборі подякував благодійникам, які подбали про нову підсвітку для центрального храму Рівного.

Радіо Трек поцікавилося в єпархії УПЦ КП, хто ці благодійники і як довго жовто-блакитна підсвітка тішитиме око гостей та мешканців Рівного.

Покровський собор у Великодню ніч

Особистий секретар архієпископа Рівненського і Острозького Юрій Качан повідомив, що благодійники навідріз відмовилися, аби їхні імена були оприлюднені, аби ніхто не звинуватив їх у бажанні пропіаритися на цій справі. Також він повідомив, що не знає точної вартості підсвітки.

Знаю лише, що вона недешева, бо це сучасна лед-підсвітка.

А ось щодо того, як довго жовто-блакитні вогні Свято-Покровського собору тішитимуть перехожих, Юрій Качан розповів:

Цей місяць у нас тестовий. Кожного дня, після 22.00 підсвітка вмикається. В кінці місяця ми просто подивимось, яким буде рахунок за освітлення вже з новою підсвіткою. Адже вона у 10 разів економніша, ніж та, що була перед цим.

Покровський собор у  Великодню ніч

Також Юрій Качан повідомив, що вже є ідея у депутатів Рівненської міськради взяти витрати за освітлення на баланс міста, як це практикується у Києві з Києво-Печерською лаврою та Михайлівським Золотоверхим.

Якщо цього не станеться, будемо шукати інші варіанти, можливо також із залученням благодійників. Але хочемо, щоб храм підсвічувався постійно, бо це окраса нашого міста.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень