Як депутати Рівнеради відзвітували перед своїми виборцями за минулий рік (ФОТО)

Публічно це зробили лише Сергій Васильчук і Сергій Паладійчук

Публічні звіти цього року провели всього два депутати - Сергій Васильчук і Сергій Паладійчук

Місцеві обранці зобов’язані періодично звітувати перед своїми виборцями. Причому не рідше, ніж раз на рік.

Зокрема, вони повинні розказати і показати, як працювали у раді, комісіях та своїх округах. Крім того, депутати мають підготувати і завчасно подати письмовий звіт для його розміщення на сайті міської ради.

Окреме рішення Рівнеради передбачає, що лютий - це місяць проведення звітів депутатів перед виборцями за попередній рік, а подавати їх до апарату ради потрібно до 15 березня.

Чи усі депутати Рівненської міськради підсумували свою діяльність за 2019 рік і чи проводили публічне звітування перед своїми виборцями, дослідила Громадянська мережа ОПОРА.

Публічно відзвітувалися перед виборцями зі своїх округів усього два депутати Рівненської міськради

З’ясувалося, що публічне звітування перед виборцями цьогоріч провели лише два депутати Рівнеради - Сергій Васильчук (фракція «Європейська Солідарність») та Сергій Паладійчук (позафракційний).

 

Відразу додамо, що такі публічні звіти повинні містити п’ять обов’язкових пунктів. Цієї вимоги дотрималися обоє міських обранців.

Про що звітував Сергій Васильчук

Депутат Рівнеради Сергій Васильчук (фракція "Європейська солідарність")

У звіті депутата Сергія Васильчука, який розміщений на сайті міської ради, зазначено про те, що публічне представлення звіту відбулося 20 лютого у приміщенні ЗОШ № 23.

На дошках оголошень багатоквартирних будинків у межах виборчого округу ці звіти оприлюднили з 3 до 5 березня.

Крім того, 21 лютого на своїй сторінці у Facebook Сергій Васильчук розмістив такий допис:

Сергій Васильчук відзвітував перед виборцями не лише "вживу", а й через соцмережі

В основному депутат поінформував саме про свою роботу в окрузі: сприяння у запровадженні міських програм енергоефективності і співпрацю з ОСББ,  допомогу у ремонті комунальних приміщень, відновлення доріг і тротуарів, благоустрій прибудинкової території тощо.

Також Сергій Васильчук прозвітував про участь у проведенні фермерських ярмарків, організацію конкурсів і свят, благодійних акцій.

Розповів виборцям і про свої персональні здобутки. Зокрема, про  отримання у травні 2019 року почесного звання «Заслужений економіст України».

Про що звітував Сергій Паладійчук

Депутат і секретар Рівнеради Сергій Паладійчук (позафракційний)

А от про звітування Сергія Паладійчука, яке відбулося 6 лютого, повідомляли місцеві онлайн-видання.

Тоді обранець звітував про свою роботу як секретаря міської ради, та водночас повідомляв і про свою роботу в окрузі.

У публічному звіті йшлося про сприяння у втіленні різноманітних міських програм, допомогу з ремонтами доріг, комунальних приміщень та благоустрій прибудинкових територій.

Окремо відзначив депутат й особисте сприяння в облаштуванні майданчиків та установці накриття для сміттєвих контейнерів.

Поінформував виборців Сергій Паладійчук і про надання матеріальної допомоги та підтримки рівнянам, свою діяльність щодо попередження у місті злочинів й організацію різноманітних конкурсів, свят та благодійних акцій.

Звіт Сергія Паладійчука - як секретаря Рівнеради та депутата

Також депутат відзвітував про свою безпосередню участь у Громадському бюджеті Рівного – як член спеціального Координаційного комітету при міськраді.

А ще у звіті Сергія Паладійчука фігурували особисті досягнення: нагородження Грамотою ВР України за заслуги перед українським народом, нагрудним знаком з нагоди Дня Незалежності України, а також Почесною Грамотою Рівненської облради.

На додаток, у своєму звіті Сергій Паладійчук зазначив і конкретні плани на 2020 рік.

* * *

Ймовірно, й інші депутати Рівнеради проводили подібні публічні звіти перед виборцями, однак інформації про це у публічному просторі знайти не вдалося, відзначає ОПОРА.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень