Як День Соборності України відзначатимуть на Рівненщині

Заходи розпочнуться з 12:00

Цього року Україна відзначатиме 101-у річницю від дня проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

22 січня у Рівному загальноміський захід з відзначення Дня Соборності України розпочнеться о 12.00 - біля пам'ятного знаку «Загиблим за Україну», що на площі Магдебурзького права (перед будівлею міськвиконкому, що на вул. Соборній).

Цього ж дня о 12.00 на кордоні Корецького району Рівненщини та Новоград-Волинського району Житомирщини пройде традиційна символічна акція.

Делегації обох областей утворять ланцюг єдності та обміняються «Рушником єднання», адже саме тут 21 січня 1990 року пройшов перший «живий ланцюг» Злуки.

Також у середу усіх охочих запрошують на творчу зустріч із директором Інституту дослідження Голодомору при Національному музеї Голодомору-геноциду Віктором Брехуненком.

Об 11.00 в обласному інституті післядипломної освіти відбудеться презентація його книги «Україна й українці. Ім’я як поле битви».

А з 15.00 в обласному краєзнавчому музеї запрацює виставка «Українська війна 1917-1921» до Дня Соборності України. Експозиція розповідає про початки Українського війська та його організацію, легендарних командирів, роди військ, однострої та відзнаки, зброю, найвизначніші військові формації та бойові операції 1917-21 рр., вшанування пам’яті і відновлення мілітарних традицій нині.

Заходи, присвячені Дню Соборності, відбудуться в усіх районах області.

За матеріалами Рівненської ОДА

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень