Як зрозуміти, що перець вже дозрів та його можна зривати?
Корисні поради городникам
Коли зривати перець на грядці залежить від сорту. Деякі – ранні, інші – краще збирати пізніше. Обидва види мають технічну та біологічну стиглість.
Коли можна зривати перець?
Технічна стиглість починається через 50-60 діб від того, як ви посадили розсаду. Перці стають великими та налитими, але колір ще не такий, як повинен бути. Переважно – зелений або блідо-жовтий. Такі плоди треба збирати для перероблювання або консервацій.
Щодо біологічної стиглості, її слід очікувати через місяць після технічної. Ці перці мають вигляд яскравих, з сильним запахом. У них міститься велика кількість вітамінів. Переважно їх просто споживають, бо вони не будуть довго стояти.
Під час збору перцю зверніть увагу:
- Плоди треба обережно обрізати ножицями, включно з плодоніжкою. Не зривайте їх руками, бо можете пошкодити стебло.
- Зривайте перці через кожні 3-5 днів, у міру появи нових.
- Якщо ви залишаєте на кущі великі плоди для біологічної зрілості, то нові – не матимуть змоги розвиватись.
- Коли стає холодно, перець треба забрати з городу. Тому що перець любить тепло та не переносить холод.
- Є варіант – зірвати всі плоди та ті, що не повністю розвинулись, покласти в прохолодне місце для повного дозрівання.
Радіо Трек: НОВИНИ