Огірки почали сохнути: в чому причина та як з цим боротися?

Є багато факторів, які можуть негативно впливати на розвиток огірків

Регулярно поливайте огірки, особливо в сухі періоди. У звичайне літо овочі варто поливати 2-3 рази на тиждень, а коли дуже спекотно – кожного дня, підтримуючи землю вологою.

Використовуйте якісні добрива, щоб забезпечити необхідну кількість поживних речовин. Слідкуйте за рекомендаціями щодо годування і дозування добрива.

Якщо листя сохне по краях, йому не вистачає калію або магнію, верхнє – коли бракує міді. Обприскуйте огірочки розчином молока, дріжджів, попелу, настоєм цибулиння.

Застосуйте мульчування – покрийте землю навколо рослин соломою, перегноєм, галькою, щебенем. Це допоможе зберегти вологу в ґрунті та запобігти її швидкому випаровуванню.

Поширена причина того, що огірки сохнуть – шкідники та хвороби. Йдеться про борошнисту росу, пероноспороз, щитівки, кліщі. Регулярно перевіряйте огірки на наявність шкідників або ознак захворювання. Обробляйте огірки марганцівкою, мідним купоросом та господарським милом.

Окремі листки можуть сохнути від браку світла, тому що огірки зазвичай дуже розростаються. І у такому випадку нижньому листю може не вистачити сонячних променів. Тому обривайте жовті листочки та побачите результат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень