Як знайти роботу після 40 років: Корисні поради для українців 

 Є нагода відкрити власну справу

В умовах повномасштабної війни росії проти України чимало людей залишилися без роботи. Більшість безробітних на сьогодні – українці, яким більш як 40 років. Де ж їм знайти роботу?

Змінюйте професію

Якщо не можете знайти роботу за фахом, шукайте в інших сферах. Зараз не вистачає продавців, водіїв та різноробів. Рівень зарплат за цими спеціальностями зазвичай нижчий за бажаний, але ви зможете заробляти собі на життя, не припиняючи пошуки відповідної для вас роботи. Звісно, ці професії не можна назвати престижними. Але під час війни, коли економіка занепадає, йдеться про виживання.

До речі, засновник компанії Apple Стів Джобс, залишивши навчання у Рід-Колледжі, здавав пляшки та ходив на безплатні недільні обіди до кришнаїтського храму. Це не завадило йому створити одну з найуспішніших компаній Кремнієвої долини.

Центр зайнятості допоможе

Тренд в Україні – шукати роботу, не реєструючись безробітним. Якщо до війни це було цілком реально, то тепер жити стало набагато складніше.

Безробітним не лише запропонують вакансії, а й заплатять. Офіційно зареєстрованим безробітним передбачено виплати, що розраховуються з урахуванням загального стажу, освіти, рівня останньої зарплати. Крім того, Центр зайнятості пропонуватиме відповідні для вашого рівня кваліфікації вакансії.

Щоправда, тепер в Україні виплати з безробіття можна отримувати лише один місяць. Далі залучатимуть до суспільно корисної роботи, наприклад, розбирати завали. За це платитимуть не менше за мінімальну зарплату 6 700 грн.

Переїзд

На сьогодні найбільше вакансій у Києві та Львові. Тож можна подумати про переїзд туди.

Почніть власну справу

У липні уряд презентував програму «єРобота». Цей проєкт має шість грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Йдеться про відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення та розвиток переробних підприємств, заснуванні саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримку ІТ-стартапів та старт в ІТ-сфері.

Подати заявку можна через портал Дія.

Джерело: Соцпортал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень