Як зміняться ціни на продукти і чим варто вже запасатися до зими

Економічний прогноз

Сезонність та додаткові витрати на енергоресурси – це дві основні причини майбутнього підвищення цін на харчові продукти.

Голова Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду спрогнозував подорожчання овочів та фруктів на 5-10% щомісяця. Молочні продукти подорожчають на 3–5%. Значно зросте вартість яєць – пропозиція на ринку зменшиться, а витрати на зберігання продукції зростуть.

Очікується, що до новорічних свят яйця досягнуть торішнього показника 75 гривень за десяток, пише today.

М'ясо за останні кілька тижнів подешевшало – ціни на корми знизилися, до того ж активізувалися імпортні постачання. До кінця осені свинина може подорожчати на 5%.

Аграрії зібрали хороший урожай зернових, тому дефіциту не повинно бути. Гречка різко подешевшала – її на ринку багато. Тенденція збережеться – вона точно не дорожчатиме. Рис буде дорожчим, ніж рік тому – власне виробництво знизилося.

Не очікується дефіцит цукру – його виготовляють багато, що дозволяє експортувати продукцію до європейських країн.

Овочі подешевшали порівняно з минулорічними показниками: цибуля, морква, капуста, картопля, буряк продають за низькими цінами, що дозволяє зробити запаси на зиму. Вони подорожчають у першій половині листопада – до вартості додадуть витрати на зберігання.

Сезонні овочі зростуть у ціні на 10-15%. Фрукти не можна назвати доступними. Яблука за рік подорожчали на 30–40%. А банани та цитрусові продаються дешевше – через зниження зовнішніх цін.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень