Як зміняться ціни на пальне: прогноз експерта

В Україні може подорожчати пальне

Згідно з ухваленим нещодавно Верховною Радою рішенням, податок на бензин зросте на 1,5 гривні, на дизельне пальне – на 2 гривні, на скраплений газ – близько 5 гривень за 1 літр. Про це в ефірі національного телемарафону розповів директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн.

За його словами, це не надто відіб'ється на цінах на АЗС.

«Скажу так, що по бензину-дизелю 1,5-2 гривні - це такі буденні коливання, які споживачі навіть не помічають. Наприклад, ціна у березні-травні цього року зросла на 5 гривень за літр, і я б не сказав, що був якийсь ажіотаж. Ціна зросла через те, що подорожчала нафта. Тому ніяких екстремальних сценаріїв не буде. Тобто те, що там пишуть і повідомляють про 75-80 гривень за літр – це абсолютні маніпуляції », - сказав аналітик.

За його словами, вартість скрапленого газу істотно підвищиться. Однак, це не вплине на його продажі.

«По скрапленому газу більший підйом, але все одно розрахунки показують, що він збереже свою привабливість, тобто він буде значно дешевше бензину і його використання буде і надалі дуже вигідним для автомобілістів», - додав Куюн.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень