Цієї осені ціни на пальне знову здивують: прогнози експертів

Уряд має досить амбітні плани

В Україні пропонують повернути акцизний збір на пальне. В уряді сподіваються, що це не вплине на вартість ресурсу для населення. Однак, як насправді це може позначитися на вартості пального восени, розбирався «Апостроф».

– Ми бачимо, що сьогодні є передумови для зменшення вартості нафтопродуктів на світових ринках, і ми пропонуємо абсорбувати, поглинути це зменшення акцизом. Таким чином, ціна залишиться на колишньому рівні, споживач цього не відчує, але бюджет отримає кошти на Дорожній фонд, оскільки акциз спрямовується на ремонт доріг, – заявив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Він стверджує, що споживач не відчує цього навантаження, а надалі уряд відстежуватиме ситуацію на ринку.

За словами експерта ринку нафтопродуктів Сергія Куюна, завдяки світовому зниженню цін на нафту та нафтопродукти на початку серпня зменшується і вартість палива. Він нагадав, що у середині березня, коли злетіли світові ціни на пальне, Кабмін скасував податки.

– Зменшення податкового навантаження дозволило трохи зменшити цей тиск на українських споживачів, знекровлених війною, – каже він.

Наприкінці червня – на початку серпня, вартість нафти повернулася на довоєнний рівень, тому уряд і вийшов із вказаною ініціативою, додав Куюн.

– Оскільки це не призведе до підвищення ціни, а просто її стабілізує. Тобто, ми маємо потенціал зниження ціни на 4 грн за літр, а якщо ми введемо податок, то вона просто залишиться тією ж, якою і була, - підсумував експерт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень