Цієї осені ціни на пальне знову здивують: прогнози експертів

Уряд має досить амбітні плани

В Україні пропонують повернути акцизний збір на пальне. В уряді сподіваються, що це не вплине на вартість ресурсу для населення. Однак, як насправді це може позначитися на вартості пального восени, розбирався «Апостроф».

– Ми бачимо, що сьогодні є передумови для зменшення вартості нафтопродуктів на світових ринках, і ми пропонуємо абсорбувати, поглинути це зменшення акцизом. Таким чином, ціна залишиться на колишньому рівні, споживач цього не відчує, але бюджет отримає кошти на Дорожній фонд, оскільки акциз спрямовується на ремонт доріг, – заявив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Він стверджує, що споживач не відчує цього навантаження, а надалі уряд відстежуватиме ситуацію на ринку.

За словами експерта ринку нафтопродуктів Сергія Куюна, завдяки світовому зниженню цін на нафту та нафтопродукти на початку серпня зменшується і вартість палива. Він нагадав, що у середині березня, коли злетіли світові ціни на пальне, Кабмін скасував податки.

– Зменшення податкового навантаження дозволило трохи зменшити цей тиск на українських споживачів, знекровлених війною, – каже він.

Наприкінці червня – на початку серпня, вартість нафти повернулася на довоєнний рівень, тому уряд і вийшов із вказаною ініціативою, додав Куюн.

– Оскільки це не призведе до підвищення ціни, а просто її стабілізує. Тобто, ми маємо потенціал зниження ціни на 4 грн за літр, а якщо ми введемо податок, то вона просто залишиться тією ж, якою і була, - підсумував експерт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень