Як зберігати часник, щоб був свіжим до нового врожаю: поради досвідчених городників

Часник дуже делікатний

Часник потребує особливих умов, аби він довго зберігався. Адже, коли з нього випаровується вся волога, часник жовтіє і сохне.

Також часник темніє, якщо у ящичку вже є овочі, які почали псуватися.

Як зберігати часник у квартирі і в будинку: перевірені способи

Косички

Ще наші предки знали, як зберігати часник у домашніх умовах, щоб він не висихав. І цей спосіб вважався найпопулярнішим. Для цього бадилля з голівок часнику не прибирали, а знімали лише зайві листочки. Зі стебла плели косички й потім часник підвішували ближче до стелі.

Олія

Повністю почистьте голівки часнику, помістіть їх до банок та залийте будь-якою рослинною олією. Така заготівля стане в пригоді взимку.

Борошно

Здавна знали, як зберігати часник у банках з борошном. В селах цей спосіб популярний і донині. Але перед цим часник потрібно добре висушити.

Холодильник

Спочатку голівки часнику потрібно висушити, потім скласти часник до паперових мішечків і пересипати цибулевим лушпинням або сіллю. Зберігати окремо від овочів.

Сіль

Часник спочатку треба підготувати, розібрати й підсушити. На дно ящика з фанери насипати сіль, викласти шар часнику. Такі шари можна повторювати.

Парафін

Досить незвичний, але дієвий метод, як зберігати часник взимку. Кожну голівку часнику треба занурити у попередньо розплавлений парафін. Такий часник може зберігатися до пів року і не сохнути.

Морозильна камера

Багатьох цікавить, чи можна зберігати часник у морозильній камері? Такий спосіб чудово підходить для квартири. Але часник трохи втрачає свій аромат та пряний смак. Не варто заморожувати голівки часнику повністю, адже після розморожування вони розвалюються.

Часник може допомогти, а може й нашкодити
Часник може допомогти, а може й нашкодити

Коробки та ящики

Якщо ви живете в приватному будинку, часник можна зберігати у погребі. Попередньо його треба перебрати й покласти до ящиків.

Попіл

На дно треба насипати шар попелу (не більше 2 см), зверху викласти часник. Тоді знову попіл і часник. Так повторюєте до заповнення коробки. Верхній шар з попелу.

Джерело: Апостроф

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень