Як зберегти гарбузи на цілу зиму. «Золоті» правила
Навіть якщо гарбуз трохи пошкоджений, його можна врятувати
Почнемо з того, що для тривалого зберігання найбільш підходящі – плоди великого або середнього розміру. Дрібні гарбузи навряд чи вдасться протримати кілька місяців.
Дуже важливо ще й відібрати гарбузи без значних пошкоджень. Звісно, краще, аби таких взагалі не було
А тепер, власне, правила зберігання гарбузів
Після того, як Ви зібрали гарбузові з грядки, на тиждень помістіть їх туди, де температура повітря становить 25-28°C, а вологість тримається на рівні 85%.
У подібних умовах культура дозріє, а її шкірка стане більш щільною.
Якщо на гарбузах є невеликі пошкодження, обробіть їх 3% розчином марганцівки. Це виключить ризик загнивання плодів.
Через тиждень перекладіть гарбуз на постійне місце зберігання.
Найкращими умовами вважаються температура повітря від 4 до 9°C і вологість 70%. Якщо у вас є льох або комора, то помістіть урожай саме туди. Хорошим місцем у квартирі буде лоджія (балкон).
Щойно визначитеся з локацією, покладіть гарбузини на невеликій відстані одна від одної, а під них помістіть зроблену з соломи підстилку.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ