Як врятувати фікус, якщо він почав скидати листя

Це досить поширена проблема, яку насправді легко вирішити

Дрібнолистий фікус, опадає листя
Дрібнолистий фікус, опадає листя

Якщо на вашому улюбленому вазоні почало обсипатися листя, не панікуйте - це поширена проблема.

Основними причинами осипання дрібнолистих фікусів є стресові ситуації, які виникають через неправильний догляд або недотримання оптимальних умов вирощування. А ще таке трапляється під час адаптації, хвороб чи наявності шкідників на рослині.

Щоб повернути фікус у норму, потрібно:

  1. Підсилити освітлення. Якщо влітку ваш фікус стоїть на деякій відстані від вікна і його цілком влаштовує це освітлення, то з настанням осені потрібно переставити фікус на підвіконня і бажано, щоб у вікно заглядало сонячне проміння. Якщо ви хочете, щоб фікус залишався в глибині кімнати, потрібно включати для нього фітолампу на 8-10 год на добу.
  2. Низька вологість, потік гарячого повітря від батарей і холодний протяг – це головні вороги фікуса. Водночас рослина дуже любить свіже повітря, тому, якщо ви будете часто провітрювати кімнату, але при цьому закриєте рослину від протягів, це буде корисно не тільки для вашого здоров'я, але й для вазона.
  3. Фікус любить тепло, але зимує краще за прохолодних умов. Якщо вибирати між теплою, але темною кімнатою, та прохолодною, але світлою, то фікус перезимує без втрати листя у другому випадку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень