Як виростити максимально ранні кабачки – без грама хімії

Головні правила і поради, щоб овочі не померзли у ґрунті

Досягти хорошого результату можна лише розсадним способом – розсада кабачка добре росте як у теплиці, так і на підвіконні. Але не намагайтеся висадити насіння дуже рано – бажано сіяти кабачки в середині квітня чи навіть на початку травня, адже в город треба висаджувати 3-тижневу розсаду і то, коли мине загроза нічних заморозків

Що важливо при висадці рослини у ґрунт

Висадку проводимо безпосередньо після поливу саджанців та місця для посадки теплою водою. Садити кабачки потрібно на відстані майже 1 м один від одного.

В одну ямку можна висаджувати не більше 2-х саджанців і робити це треба вранці, аби сонячні промені не спалили розсаду.

І тільки тоді, коли саджанці стабілізуються у зростанні та зміцніють, ми вибиратимемо найміцніші рослини, адже тільки з сильної розсади виходять ранні кабачки

 

Якщо ви хочете отримати швидкий урожай, рослини краще висадити на компостному ґрунті. У простій землі вони дозріють набагато пізніше.

Компост робиться заздалегідь з торішнього листя, бадилля картоплі, залишків їжі.

Пам’ятайте також, що кабачки люблять сонячне світло, тож обирати треба грядку, що добре прогрівається сонцем. Аби рослина не загинула від перепадів температури, вночі накриваємо її звичайною плівкою.

Ще один метод від заморозків – це тепловий акумулятор. У 3-літрові банки потрібно налити води та розкласти навколо посадкової лунки ближче до куща. Кілька таких банок виставляють з північного боку, а ще одну – з півдня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень