Як відновити родючість ґрунту після зими? Хитрощі, якими користуються досвідчені городники

Аби отримати влітку хороший врожай, це потрібно зробити у перші весняні дні

Хоч зараз ще зима, проте до нового дачного сезону потрібно готуватися заздалегідь. Зокрема, варто подбати про відновлення родючості ґрунту після холодів. На цей випадок досвідчені дачники мають кілька порад. 

Засійте город сидератами

Ці рослини називають зеленими добривами. Вони повністю органічні й забезпечують ґрунт поживними речовинами у найкращій для засвоєння формі.

Посів сидератів можна здійснити одразу після того, як розтане сніг та розмерзнеться земля.

 

Найкраще обирати для весняного засівання фацелію, овес чи гірчицю – вони починають розвиватись за досить низьких температур, тому можуть дати перші сходи ще у березні.

Після висівання сидератів потрібно буде зачекати 2-3 тижні, а потім скосити зелень, залишити її на грядці й вкопати у землю, щоби молоді стебла змішались з нею. Вони поступово розкладатимуться і виділятимуть корисні речовини.

Скористайтесь добривами

Якщо займатись сидератами у вас немає часу та бажання, доведеться скористатись перевіреним методом збагачення ґрунту і внести у нього добрива.

Знавці кажуть, що обирати потрібно відповідно до типу землі на вашому городі.

Якщо ви використовуєте мінеральні суміші, дотримуйтесь інструкції на упаковуванні. Якщо ж віддаєте перевагу органіці – визрілому компосту чи перепрілому гною – її беріть із розрахунку відро засобу на квадратний метр площі.

Органічні добрива також дозволять зробити ґрунт легким та дренованим. 

Джерело: Oboz.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень