Як правильно спати? Гормональна картина дня, яка допоможе зберегти красу та здоров’я (ФОТО)

Сон – всьому голова

Старі люди казали: «Що наймиліше в світі?... Сон», і в цьому є велика мудрість. Ті люди часто доживали до 90-та, не маючи всіх наших теперішніх пігулок, стентів, харчових добавок та усього решта іншого.

Сьогодні ж медики та натуропати погоджуються, що правильний сон це – запорука здоров’я, а ніч це період, коли наш організм сам здатен себе – ремонтувати, відновлювати та лікувати. Якщо тільки ми не будемо йому заважати.

Тож подаємо далі цікавий допис, який зараз активно розповсюджується мережею. Він дає більш розгорнуту гормональну картину дня, але починається все саме – зі сну:

МИ І ГОРМОНИ

Встаючи до 6:00 ранку, ми запускаємо активне виділення СЕРОТОНІНУ – гормону щастя.

Вже о 6:00 – піднімається рівень КОРТИЗОЛУ – гормону, який готує наш організм до активного – неспання! Максимально включена логіка. Саме час записати плани на день і знайти САМЕ ТЕ рішення (проблеми), яке вам треба. 

Випиваючи зранку 500 мл води і роблячи зарядку, ми «вимиваємо» з себе гормони СТРЕСУ!

7:00 – припиняє вироблятися МЕЛАТОНІН, звільняючи місце статевим гормонам. Спати більше немає сенсу взагалі, цінність подальшого сну = 0, а значить це марна трата життя.

8:00 – на арені статеві гормони. Вони ж стероїди – гормони, які формують наш м'язовий каркас. Саме час для зарядки, гімнастики, спортзалу та… розмноження!

10:00 – 14:00 пік ДГЕА – нейрогормону, що відповідає за пам'ять, увагу та запам'ятовування. Найкращий час для розумової діяльності

14:00 – 16:00 – відчувши різку сонливість у цей час, не відмовляйте собі в задоволенні поспати хвилин так із 20! Це пік виділення ГОРМОНУ РОСТУ – гормону краси та вічної молодості. І, бажано, після цього сну – хоча б невелику розминку, позаяк гормон росту відповідає в нас за м'язову тканину: її кількість та якість.

Із 17:00 – починає знижуватися КОРТИЗОЛ. Тож прийняття важливих рішень варто скасувати. Активний спорт у цей час протипоказаний також: живлення м'язів буде вкрай обмеженим.

21:00 – починає вироблятися МЕЛАТОНІН. Знижуючи температура тіла, нам хочеться тепла та турботи від близьких. Саме час для сімейних обіймань, пригортань та ніжностей!

22:00 – гіпофіз виділяє опіоїдні гормони, що мають наркотичну дію – це ендорфін. Засинаючи в цей час, ви поринатимете в сон із найприємнішими відчуттями. Денний стрес позаду, організм готовий до перезавантаження.

Цінність сну з 22:00 до 4:00 – максимальна. Відсутність сну тим часом є – фатальною.

2:00 – за роботу приймається ГОРМОН РОСТУ – гормон краси та вічної молодості. Завдяки йому діти «літають уві сні», а дорослі залишаються молодими, красивими, гарними із міцними кістками та якісною мускулатурою!

Потурбуйтесь про себе вчасно!

Всім здоров’я і мирного неба

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень