Як правильно обрати пиво – ТОП-4 поради

Вибір пива не така вже й легка справа, як дехто вважає

Пиво – напій, який точно куштував кожен дорослий, а дехто його навіть найбільше полюбляє серед алкоголю.

Пиво буває міцне і легке, темне і світле, крафтове і вироблене на величезному заводі. Та є низка особливостей, про які споживачі і не здогадуються. Наприклад, є види пива, які необов'язково пити охолодженими, однак зберігати треба при низьких температурах. Отож, обираючи пиво, звертайте увагу на такі особливості:

Упаковка

Відомо, що металева банка зберігає пиво свіжим довше, ніж звичайна пляшка, бо скло гірше захищає алкоголь від променів сонця. Однак це не найнадійніший варіант. Адже під час розливу як у банку, так і у пляшку, потрапляє кисень, який провокує псування напою. Найменше кисень взаємодіє з пивом, коли його наливають у кег – така тара дозволить алкоголю якомога довше зберігати свіжість.

Місце продажу

Найсмачніше пиво у пабі, біля броварні чи у фірмовому магазині. Напій, який реалізовують у супермаркетах чи кафе, вже побував на пакувальній лінії, тому смак гірший. Щоб відчути різницю, можна спробувати пиво, яке зварили вчора та зберігали у холодильнику, і те, яке протягом кількох тижнів «подорожувало» різними місцями.

Етикетка

Тут немає чітких загальних правил щодо інформації, яка має бути на етикетці ідеального пива. Однак точно треба не забувати звертати увагу на дату виробництва та термін зберігання. Пиво краще вживати протягом перших 3-4 тижнів після його виробництва.

Сорт пива

Окрім смаку, сорти пива також відрізняються тривалістю зберігання. Наприклад, міцне чи темне пиво з часом має більш насичений та глибокий смак. Тому вони їх рекомендують вживати не одразу, а спочатку витримати якийсь час. Натомість хмельові та легкі сорти пива краще пити одразу, бо з часом вони псуються.

Джерело - 5.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень